Boern' Dag

12 augustus 2017

Boern' Dag Zaterdag 12 augustus staat het centrum van Oostburg in teken van de Boer'n dag. Dit jaar voor de 14e keer georganiseerd. Oude tijden herleven op deze topdag voor Oostburg.

Wat is er allemaal te zien en beleven deze dag? Oude, gerestaureerde brommende tractoren worden tentoongesteld. Een antieke ploeg en ander klein landbouw gereedschap is te bewonderen. Door de aanwezig boeren wordt u op de hoogte gebracht hoe alles in zijn werk gaat. Zij geven ook een demonstratie vlegeldorsen. Er is zelfs een hekel dorsmachine uit 1931, hierbij gaat het graan in de machine, dit wordt dan gescheiden in stro, graan en kaf.

Er staan kraampjes met heerlijke streekproducten. Worsten, biologische groenten, wafels, enz.

Diverse straatanimatie voor klein en groot.

De kinderen kunnen deze dag genieten van een heuse MEGA kinderboerderij. Dit is een gezellige plek waar iedereen kennis kan maken met diverse dieren. De dieren zijn te aaien en mogen onder begeleiding gevoerd worden. In het huisje zijn div. soorten konijntjes, cavia's en kippen te bewonderen. Op het erf treft men geitjes, schaapjes, kippen, ganzen, een ezel en zo af en toe een emoe of een kalfje aan. Iedereen mag tussen de dieren lopen. Om wat langer van de dieren te genieten zijn er strobalen om op te zitten.

De boer'n dag vind plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur, enne vergeet uw camera niet.

Terug naar overzicht