Doe een aanvraag bij het Voordebuurt Fonds via Fimagro

12 februari 2021

Doe een aanvraag bij het Voordebuurt Fonds via Fimagro

Heb jij een leuk idee voor jouw buurt of vereniging? Doe een aanvraag bij het Voordebuurt Fonds!

 

Veel mensen helpen graag een handje bij de buurtbingo, als vrijwilliger in het theater, of zetten zich in voor de voetbalvereniging. Dat is in tijden van corona extra hard nodig. RegioBank startte daarom, in samenwerking met het Oranje Fonds, het VoordeBuurt Fonds dat diverse ‘buurtzame’ initiatieven en projecten op lokaal niveau ondersteunt. 

Voordebuurt Fonds

Ad Murre van Fimagro BV Oostburg legt uit hoe het werkt: ‘Al honderd jaar staat RegioBank bekend als de bank dichtbij. Niet alleen met geld, ook met hulp en advies zorgen wij voor leven in de buurt. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank maken wij ons hard voor een leefbare buurt en zetten we graag een stapje extra. Wat speelt er echt in de buurt en hoe zouden we kunnen helpen? Daarom doen wij graag een oproep: heeft iemand een initiatief dat zich richt op het structureel vergroten van lokale verbinding in de buurt? Neem dan contact met ons op. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden voor een aanvraag bij het VoordeBuurt Fonds.'

Nieuwe koelbus en digitale bijspijkercursus

Vorige maand honoreerde het VoordeBuurt Fonds het zesde project. Het Fonds helpt buurten met initiatieven die de leefbaarheid verder bevorderen. Niet alleen met geld, ook met advies en organisatie helpen de Zelfstandig Adviseurs van de bank op lokaal niveau. Zo krijgen de senioren uit Bergen een digitale bijspijkercursus en de bewoners van het Sociaal Huis in Oisterwijk een ‘Opkikker aan tafel’. Ook werd er ruim 4000 euro opgehaald voor een nieuwe koelbus voor Voedselbank De Bevelanden en kunnen eenzame mensen in Rijssen terecht bij Inlooppunt de Open Deur voor een luisterend oor en gezelschap. 

 

Buurtzaam op de kaart

De bedragen die het fonds uitkeert wisselen en zijn afhankelijk van de projectbegrotingen. Voorwaarde is wel dat het geen bestaande projecten of verenigingen zijn die hun vaste kosten (elektriciteit of nieuwe voetbalvelden) hiermee willen dekken. De bank lanceerde bovendien de campagne ‘Buurtzaam’. Het is een term die RegioBank zelf in het leven roept om het belang van een leefbare buurt – op zowel sociaal als economisch vlak - blijvend op de kaart te zetten. Binnen de merkbelofte start de bank niet alleen met het VoordeBuurt Fonds, ook neemt RegioBank plaats in de Nationale Coalitie Een tegen Eenzaamheid, ondersteunt zij ondernemers op lokaal niveau, geeft gastlessen over financiën op lokale basisscholen en zijn de Zelfstandig Adviseurs nog meer in contact met hun klanten uit de buurt. 

 

Meer informatie

Fimagro BV

Nieuwstraat 24

4524 BD Oostburg

0117 440402

info@fimagro.nl

 

Terug naar overzicht