‘We bouwen niet alleen, maar denken ook mee’

24 maart 2015

‘We bouwen niet alleen, maar denken ook mee’

We bouwen niet alleen, maar denken ook mee’

“Wie zakendoet met een wat grotere aannemer profiteert ook van zijn slagkracht en inkoopkortingen. Bovendien zijn door de uitstekende werkvoorbereiding
de faalkosten minimaal. Dat is toch iets om over na te denken bij de bouw of verbouwing van een woning.”
 

Aan het woord is Stijn Guilliet, directeur van Leenhouts’ Aannemings-Bedrijf, sinds 1918 een gerenommeerde naam in de streek en sinds 2009 een gevestigde naam op bedrijventerrein Stampershoek in Oostburg. Het bedrijf, dat werk biedt aan 50 medewerkers, heeft een stabiele basis in de regio. “We hebben een breed pallet aan activiteiten en voeren veel in eigen huis uit. Bovendien begeleiden we iedere opdrachtgever zo optimaal mogelijk. Op die manier bieden we overduidelijk meerwaarde. Daarnaast zijn we een financieel supergezond bedrijf. ”

Van dakkapel tot nieuwbouw

Van dakpan tot kerkrestauratie, van de nieuwbouw van 20 appartementen tot asbestsaneringen en betonwerken voor het waterschap; de opsomming van Stijn spreekt boekdelen. Hij wijst erop dat in zijn branche veel veranderd is en dat juist deze veelzijdigheid zijn bedrijf sterk maakt. “Particulieren begeleiden we van A tot Z. Wij hebben nu eenmaal de ervaring, terwijl veel mensen vaak maar één of twee keer in hun leven met (ver)bouwen te maken hebben. Doordat we alles in eigen huis hebben, kunnen we snel en efficiënt werken. Neem bijvoorbeeld een nieuw kozijn. Wij maken die zelf, in onze eigen timmerfabriek. Precies op maat, zonder wachttijden en vakkundig in de grondverf gespoten in onze eigen spuitcabine. Ik verzeker je dat dat prettig bouwt.”

Renovatie en asbestsanering

Naast particulieren werkt Leenhouts veel voor zakelijke opdrachtgevers en woning- bouwverenigingen. Zij weten Leenhouts te vinden voor bouw-, onderhouds- en renovatiewerkzaamheden maar bijvoorbeeld ook voor het verwijderen van asbest. “In veel woningen komt nog asbest voor. Het is wettelijk verboden maar vooral ook zeer ongezond om hiermee zelf aan de slag te gaan. Wij verwijderen het en voeren het af, zodat daarna weer in een gezond werkklimaat kan worden gebouwd.”

Terug naar overzicht