Vereniging Business Collectief Eenhoornstad

Ondernemersvereniging

In Oostburg werken alle ondernemers samen in de Vereniging Business Collectief Eenhoornstad (VBCE), dé ondernemersvereniging van Oostburg. Naast het behartigen van de belangen van deze ondernemers maakt de VBCE zich sterk voor de kern Oostburg, van Stampershoek tot aan de Torenweidelaan. Onze inzet is groot: we maken van Oostburg een stad waar het goed toeven is, zowel voor de inwoners en ondernemers zelf als voor de ruim 1 miljoen bezoekers die Oostburg jaarlijks ontvangt.

Het doel van VBCE is van Oostburg een aangename woon- en winkelstad maken. Het behouden en verder versterken van een goed ondernemersklimaat speelt daarbij een belangrijke rol, evenals het behoud van de vele voorzieningen. Om ons werk goed te kunnen doen, is in Oostburg sprake van reclamebelasting. De opbrengsten hiervan komen ons rechtstreeks ten goede. Alle ondernemers betalen mee, iedereen profiteert!

Vier enthousiaste teams
De VBCE werkt vanuit vier zelfstandige teams. Op deze manier maakt de ondernemersvereniging zich hard voor aantrekkelijk wonen, goed werken en prettig recreëren.Deze teams zijn: Events & Retail, Business Park Oostburg, Centrumzone en Promotie & Productontwikkeling. Een andere, maar nauw verbonden vereniging (Vereniging van Vastgoedeigenaren Eenhoornstad) richt zich op leegstand in Oostburg en op het opknappen, verplaatsen, uitbreiden en volledig opnieuw inrichten van winkels.  Verder werkt de VBCE nauw samen met de gemeente Sluis en de Stichting Stadsraad Oostburg.

Events & Retail
Dit team maakt werk van tal van aantrekkelijke acties in, voor en door Oostburg zoals Scan & Win en Kraak de Kluis. Ook organiseert dit team tal van evenementen, van de intocht van Sinterklaas en de Lentekriebels tot aan de rommelmarkten, Tropische Zomermarkten en de Kerstshopping.

Business Park Oostburg
Ondernemend Oostburg omvat veel meer dan alleen de winkels in het centrum. Om die reden verdient ook het Business Park (Stampershoek) alle aandacht. In 2014 maakt dit team werk van de certificering voor het Keurmerk Veilig Ondernemen. Met dit keurmerk kunnen we laten zien dat het met de veiligheid wel goed zit.  Daarmee geven we een duidelijk signaal af aan alle werknemers en bezoekers, maar ook aan iedereen met minder goede bedoelingen.

Centrumzone
Mede dankzij dit team is het betaald parkeren in het centrum afgeschaft. De VBCE zet zich via dit team in voor een aantrekkelijk en gezellig stadshart, met meer groen en minder stenen en beton. Ook werkt dit team aan een betere bereikbaarheid van de winkels en goede parkeervoorzieningen. Allemaal zaken waar we allemaal, zowel inwoner, ondernemer als bezoeker, van profiteren!

Promotie & Productontwikkeling
Dit team speelt in de voorhoede van het toerisme, waar onze streek zo rijk aan is. Terwijl de meeste toeristen kiezen voor een vakantie direct aan zee, heeft onze Eenhoornstad hen veel te bieden. Dit team legt verbinding met de kust en verleidt toeristen om een bezoekje aan Oostburg te brengen. Zo heeft dit team een aantrekkelijke toeristenkaart ontwikkeld waarmee buitenlandse gasten de weg naar Oostburg nog makkelijker weten te vinden en adverteren we in een brochure van de Zeeland Pas. Deze wordt in heel Zeeland verspreid. Ook deelde VBCE in 2014 aan iedere inwoner van Oostburg een fraaie shoppingbag uit.

En we doen nog meer!
Veel van wat we doen, gebeurt achter de schermen. Deze website bijvoorbeeld en onze eigen Facebook-pagina; allemaal zaken die vanuit de VBCE worden georganiseerd, ontwikkeld en uitgevoerd. Geen sinecure maar mogelijk dankzij de inzet van enthousiaste ondernemers. Ondernemers die verder kijken dan hun eigen onderneming. 

Overig:

Inschrijving Kamer van Koophandel: 40302387
Correspondentieadres: Burchtstraat 7 - 4501 BH Oostburg