Sinds het voortzetten van het garagebedrijf van hun voormalige werkgever, hebben Jeffrey D’Hont en Johnny Groosman nog geen moment stilgezeten. De twee monteurs gingen eind 2015 samen verder onder de naam DG Autoservice. Een jaar later zijn ze een samenwerking aangegaan met Auto Poppe welke vanuit de showroom gebruikte auto’s van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Škoda verkoopt. Maar voor onderhoud en reparatie van auto’s kan men nog altijd met alle automerken bij DG Autoservice terecht. 

Het ondernemerschap bevalt 

Het is een drukte in de garage aan Industrieweg 6.  “We hebben een derde monteur in dienst genomen om al het werk beter te kunnen plannen. We hebben ook een stagiaire van de opleiding Eerste Autotechnicus die vier dagen per week bij ons werkt,” vertellen Jeffrey en Johnny. “Het was in het begin wel even wennen aan het ondernemerschap, maar het loopt nu lekker en het bevalt ons goed. Samen met onze partners, die de administratie en planning voor hun rekening nemen, hebben we een mooi bedrijf waar we enorm trots op zijn.”  

Een vertrouwd adres voor alle merken 

Het garagebedrijf werd in 1977 als officieel Volkswagen- en Audidealer opgericht. Toen Volkswagen de merken Seat en Škoda overnam, kwamen ook deze twee merken steeds meer en meer in de werkplaats. Jeffrey en Johnny: “Wij hebben zelf in deze garage al bijna 20 jaar veel ervaring en kennis opgedaan van deze merken. We zijn gespecialiseerd in Volkswagen, Audi, Seat en Škoda, maar in feite werken we hier aan alle merken. Veel mensen uit West Zeeuws-Vlaanderen komen naar DG Autoservice voor het onderhoud of de reparatie van hun auto.”  

Verhuur 

Niet alleen voor onderhoud, reparatie en banden komt men naar DG Autoservice. Sinds kort hebben de heren hun diensten uitgebreid met de mogelijkheid tot het aanbieden van huurauto’s. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Een compacte stadsauto, een ruime gezinswagen of toch liever een busje met negen zitplekken? “We kunnen ze allemaal aanbieden en het zijn altijd nieuwe auto’s. Zo kunnen we onze klanten goed bedienen.” 

Diensten 

In de garage worden ook accessoires, onderhoudsmiddelen en aircoservice aangeboden. Daarnaast is er de mogelijkheid tot pechhulp van BOVAG. Hiermee kunnen klanten 24/7 rekenen op snelle hulp bij pech. En omdat alle monteurs bij DG Autoservice de onderhoudsvoorschriften van Volkswagen kennen en mogen toepassen, kunnen de eigenaren van een nieuwe Volkswagen ook met hun tweejarige fabrieksgarantie bij deze garage terecht voor het onderhoud. Reparaties die onder garantie vallen moeten wel bij de dealer worden uitgevoerd. DG Autoservice kan ervoor zorgen dat de auto in de werkplaats komt.  

Extra service: leenauto’s en leenfietsen 

De service staat hoog in het vaandel. Dat blijkt wel uit de mogelijkheid voor vervangend vervoer tijdens reparaties en onderhoud. “Het is ook mogelijk dat wij de auto ophalen en terugbrengen als dat voor de klant beter uitkomt. We hebben auto’s of fietsen te leen, zodat men nooit zonder vervoer hoeft te zitten. En uiteraard staat er altijd een bakje koffie klaar als men moet wachten,” aldus Jeffrey en Johnny.  

Toekomst 

En ondertussen zijn de heren ook met laatste ontwikkelingen, zoals de toename van hybride en elektrische auto’s. “Het onderhoud wordt heel anders. Deze auto’s zijn uitgerust met een High Voltage systeem. Hierbij komen spanningen vrij die veel hoger zijn dan een mens kan verdragen. Het is daarom letterlijk van levensbelang dat je weet hoe het elektrische circuit van voertuigen werkt en hoe je hier veilig mee moet omgaan. Wij volgen speciale opleidingen om aan deze auto’s te mogen werken. Ook volgen we trainingen over zelfrijdende auto’s. Zo blijven we bij en kunnen we onze klanten altijd de kwaliteit en service bieden die ze van ons gewend zijn.”