Het spreekt voor zich dat auto’s, campers en caravans het nodige hebben te lijden onderweg. Door vervuiling en veroudering kunnen de laklaag en kunststof onderdelen worden aangetast. Wordt hier niets aan gedaan, dan zullen de autolak en gelcoat hun beschermende werking verliezen. Verwering en daarmee verkleuring van de lak kan toeslaan. Jan en Sylvana van SAM Cleaning bieden daarvoor een passende oplossing.  

Sill Ceramic Coating 

“Om aantasting van de laklaag te voorkomen biedt een behandeling met de beschermende Sill Ceramic Coating een goede uitkomst. Het grote voordeel van deze zeer duurzame coating is dat vuilaanhechting sterk wordt gereduceerd en daarmee het wassen met 70% wordt vereenvoudigd”, legt Jan uit. Jan en Sylvana hebben hun bedrijf SAM Cleaning 16 jaar geleden opgericht. Ze richten zich op het behoud van zowel buiten- als binnenkant van auto’s, campers en caravans. Ieder voertuig verlaat de werkplaats stralend en als nieuw. Jan: “De aankoop van een auto, camper of caravan is een forse investering. Hij komt glanzend van de dealer vandaan, maar de eerste kleine beschadigingen zoals krassen zijn al snel te zien. Voor ons geen probleem om dat te voorkomen of juist weg te werken.” Jan levert het bewijs: hij schuurt met een steen langs een auto. Hij werkt de beschadiging vakkundig weg met speciale autolak en polijstmiddel. De lak ziet er weer als nieuw uit.  

Speciale coating 

Het aanbod van SAM Cleaning is breed en loopt uiteen van het handmatig wassen van voertuigen, tot een beschermende lakverzegeling. “Het betekent het behoud van de lak, ook op lange termijn. Een uitkomst voor voertuigen die net gekocht zijn. Maar ook doffe lak wordt door een speciale coating weer prachtig glanzend. Hiervoor gebruiken we een harde, transparante oppervlaktecoating, die zowel de lak als het verweerde oppervlak herstelt en nadien vele jaren beschermt tegen UV-licht, pekel, regen, olie, dieselroet en tal van chemicaliën”, legt Jan uit.  

Vrijblijvend advies en goede service 

Wie graag wil weten wat de mogelijkheden zijn, kan vrijblijvend binnenspringen bij SAM Cleaning. Een goede uitleg, daar begint het mee. Het interieur wordt overigens bij een poetsbeurt of coating altijd lekker opgefrist. “Dat is standaard service van onze zaak”, vertelt Sylvana. “Daarnaast kunnen klanten voor 10 euro een kortingspas aanschaffen die op naam en kenteken wordt gezet. Zolang men in dat voertuig rijdt, ontvangt men 10% korting alle behandelingen. Onze klanten maken er graag gebruik van!”