Geschreven met hulp van Femke Walraven, Fenna Schutte, Simone Walraven en Kaitlin Goense 

Op bedrijventerrein Stampershoek in Oostburg zijn mooie bedrijven gevestigd. Dethon is er een van en wat velen niet weten is dat het bedrijf opdrachten verzorgt voor klanten over de hele wereld. We hebben kunnen zien dat Dethon ook kunststofschermen levert aan bedrijven voor de coronamaatregelen. Maar er gebeurt zoveel meer! Medewerkers van Dethon werken in Oostburg aan de vele kunststoftoepassingen die het bedrijf levert aan klanten. Erhart Boerman vertelt ons meer over Dethon Customized.  

Maat- en handwerk

Dethon Customized bestaat uit drie takken: interieurbouw, metaal en kunststof. Erhart vertelt trots over de vestiging in Oostburg. Hij is er hoofd van het Bedrijfsbureau. ‘We bedienen klanten in heel Europa en de rest van de wereld. Dethon beschikt over een uitgebreid machinepark waarmee we zowel kleine als grote opdrachten aankunnen. De combinatie van hout, kunststof en metaal geeft veel mogelijkheden ook voor onze klanten. Voordat een product onze vestiging verlaat, zijn er veel handelingen verricht. Want het is allemaal maat- en handwerk: frezen en boren, lasersnijden, buigen en lijmen. Dat doet we niet alleen, want we werken samen met veel bedrijven in de regio,’ vertelt Erhart.

Sociaal werkbedrijf

Dethon is niet zomaar een werkgever. Het is een sociaal werkbedrijf dat mensen helpt die (tijdelijk) naast de reguliere arbeidsmarkt staan. Dat doet Dethon door in Zeeuws-Vlaanderen voor werkgelegenheid te zorgen. Erhart: ‘Dat doen we bij werkgevers, maar als dat niet kan, binnen één van de bedrijven van Dethon zelf. Dethon bestaat al 60 jaar en heeft een vestiging in Oostburg, maar ook in Terneuzen en Hulst. De naam Dethon is afkomstig van het werkgebied over heel Zeeuws-Vlaanderen: van d’Etot Hontenisse.’

Mooie producten

Erhart komt zelf niet uit de regio, maar is geboren en getogen in de Randstad, vlak bij Gorinchem. ‘Ik werkte daar bij een glasbedrijf dat ook een vestiging had in Sas van Gent en ik werd gevraagd om op de vestiging in Zeeuws-Vlaanderen te gaan werken. Daar heb ik wel even over na moeten denken, want het is hier een stuk rustiger. Maar nu ik hier woon, vind ik dat helemaal niet erg en heb ik het hier enorm naar mijn zijn. Inmiddels werk ik al een tijdje bij Dethon en kan ik wel zeggen dat onze vestiging aan de Industrieweg 2 mijn favoriete plek is in Oostburg.’ En het mooiste aan zijn werk? ‘Dat is dat we hier mooie producten maken met fijne collega’s,’ besluit hij trots zijn verhaal.