Een avondje uit, het kan zo heerlijk zijn. Even lachen om een goede grap, ontroerd zijn door een mooi verhaal en je hoofd lekker leeg maken. Gelukkig hoeven we het niet te laten, want in het Ledeltheater Oostburg heb je alle ruimte en zijn de faciliteiten optimaal voor een bezoek. Met een top ventilatiesysteem en duidelijke regels in het theater kun je lekker genieten van een avondje uit. Justyna Bolsius-Bereszka heeft samen met het team van het Ledeltheater alle zaken netjes uitgewerkt en biedt een mooi programma aan voor de komende maanden.  

Fijne afwisseling 

‘Het zijn rare tijden en een bezoekje aan het theater is een fijne afwisseling voor veel mensen,” vertelt Justyna. Er staan leuke voorstellingen op het programma en op dit moment bekijkt ze vanwege de huidige maatregelen per week welke voorstellingen door kunnen gaan. Ook kun je er terecht voor een bezoekje aan de bioscoop, het programma biedt voor iedereen wat wils. Justyna raadt aan om de website van het Ledeltheater Oostburg in de gaten te houden voor de actuele voorstellingen en filmvertoningen. Een ding is zeker: in het Ledeltheater is voor iedereen genoeg ruimte voor een fijn uitje! 

Eerste boeking 

Nadat haar man John Bolsius op 30 mei plots overleed, nam Justyna zijn taken over. ‘De afgelopen maanden kwamen we erachter hoeveel werk John verzette. Het was even wennen voor me, maar inmiddels heb ik zelfs mijn eerste voorstelling geboekt,’ vertelt ze trots. Het is het optreden van FADOpelos2 geworden, op 12 december. We kennen ze van de SBS6 TV-hit “We Want More” waar het duo Iris Feijen (zang) en Tiago (gitaar) afgelopen zomermaanden aan meeden. FADOpelos2 brengt Portugese Fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar. 

Theater is een beleving 

Het Ledeltheater wordt door veel artiesten gewaardeerd om de uitstraling en de knusheid. De 35 vrijwilligers – van koffiedame tot technisch medewerker – doen er alles aan om van een bezoek aan het theater een mooie beleving te maken. Zowel voor de artiesten als voor de bezoekers van het theater. Want zo’n functie heeft het theater: een mooie voorstelling bezoeken of een film bekijken die je niet snel vergeet. Naar het theater gaan is leuk! Het was ook de grootste wens van John, vertelt Justyna. ‘Hij zei altijd dat hij hoopte dat iedereen ziet dat het leuk is om naar het theater te gaan. Het is een beleving die je moet meemaken. Een filmpje kijken op je smartphone is niet dezelfde beleving. En na al die jaren meelopen en meewerken in het theater kan ik dat alleen maar beamen!”