Bijna 19 jaar geleden openden zussen Ellen en Helmie de Groot kapsalon TrendLook in de Brouwerijstraat. Tijdens hun stage kregen de piepjonge zussen de kans om de kapsalon over te nemen. Trendlook was geboren. Nog eens 5 jaar later kwam de vraag of ze een kapsalon aan de Langestraat over wilden nemen. De zussen hadden wel zin in een leuke uitdaging en zo zag kapsalon Hair4You het levenslicht. In beide salons worden naast dames en heren ook kinderen geknipt.  

Wij houden van mooi haar maken! 

‘We werken met een team van 6 kapsters’, lichten de zussen toe. ‘Ons team bestaat uit Wendy, Loes, Karina, Veerle en wij tweeën. We wisselen allemaal tussen de twee salons. Dit zorgt ervoor dat we allemaal wel eens samenwerken en dat we in beide salons onze weg kennen.’ Na al die jaren zijn de zussen nog steeds enthousiast over het kappersvak. ‘Doordat het werk zo afwisselend is, wordt het nooit eentonig. Daarnaast zorgt het contact met de klanten ervoor dat geen dag hetzelfde is.’  

Dat het team van Trendlook en Hair4You afwisselend werk heeft, blijkt uit de diverse behandelingen die worden aangeboden in beide salons. ‘Naast knippen en stylen is vandaag de dag ook het kleuren van haar niet meer weg te denken. Naast het aanbrengen van een basiskleur zijn er verschillende technieken waar wij mee werken. Hierbij is te denken aan balayage, face frame, highlights en nog veel meer. ‘Kijk op onze Instagram- of Facebookpagina voor meer (kleur)inspiratie’, aldus de enthousiaste zussen. ‘Deze zorgvuldig aangebrachte kleurtechnieken vragen de nodige tijd om aan te brengen. Het is daarom belangrijk het haar ook thuis verder goed te verzorgen. Met deskundig advies en het juiste product kun je jouw kleur ook thuis nog lang mooi houden. Wij werken al jaren met de producten van Schwarzkopf Professional. Daarnaast gebruiken we verzorgingsproducten van Eleven Australië die vegan friendly en vrij van parabenen zijn. Ook de exclusieve lijn van Authentic Beauty Concept is bij ons verkrijgbaar. Deze lijn is vrij van siliconen, parabenen en sulfaten en verzorgt het haar zonder het zwaar te maken.’  

Oostburg heeft ‘t 

‘Oostburg is een centraal punt en heeft behoorlijk wat speciaalzaken, een gezellige weekmarkt en een sportcomplex. Je kunt gemakkelijk dingen combineren. Als de kinderen aan het sporten zijn kun je mooi even om wat boodschappen, of naar de kapper’, voegen de zussen er met een knipoog aan toe. Naast een wandeling rond het Groote Gat worden Ellen en Helmie ook blij van de pannakooi bij de lagere school. ‘Een super locatie voor de kinderen’, klinkt het.  

Tot slot nog een kersttip van de dames: ‘Pak uit! Zet een grote boom met lichtjes, ga lekker eten, trek mooie kleren aan en vergeet vooral je haar niet! We hebben mooie giftboxen, maken graag een cadeaupakket op maat en met een cadeaubon van de kapper scoor je altijd punten!’