Selecteer een pagina


Het blijft elk jaar weer spannend. Ook dit jaar was het een nek-aan-nekrace tussen Versluijs Makelaardij uit Oostburg en Leunis makelaardij uit Tholen. Maar de dames van Versluijs hebben hem wederom binnengehaald. De zevende keer op rij. Een resultaat om trots op te zijn.

In april van dit jaar kreeg het team toch even de schrik te pakken. Een verkopende familie bestaande uit 7 personen was niet tevreden en gaf hen een negatieve beoordeling! Brigit Tetteroo vertelt: ‘Ja, dat was echt schrikken. We hadden zo’n beoordeling ook niet verwacht. Ieder zijn beleving en vooral als er 7 contactpersonen zijn, die allemaal een specifiek onderdeel van de begeleiding op zich hadden genomen. Dat kan voor verwarring zorgen. Natuurlijk zorgt zo’n beoordeling er wel voor dat je het hele verkoopproces nog eens onder de loep neemt, zodat de communicatie bij verkopers die uit een groep bestaan nu anders en vooral beter gaat. Zo’n negatieve beoordeling zet je weer even met beide voeten op de grond. Je leert ervan en voert verbeteringen door. Ondanks de ene teleurstellende beoordeling mag het gemiddelde van de beoordelingen er zijn: dit jaar werd het een 9,63. Een cijfer om trots op te zijn. Het is ook van belang dat je klanten überhaupt de moeite willen doen om je een beoordeling te geven. Om in aanmerking te komen voor de Award moet je minimaal 24 beoordelingen op jaarbasis hebben. Klanten zijn steeds minder geneigd om zomaar reviews te schrijven. Toch lukt het ons mensen zo gelukkig te maken dat ze ons de beoordeling gunnen. Ze zijn blij verrast over ons geleverde werk. Afgelopen jaar hebben we weer diverse vernieuwingen en verbeteringen in onze werkwijze toegepast. Dat merkten we in de beoordelingen, maar vooral ook in het aantal beoordelingen. Hadden we vorig jaar 36 beoordelingen, dit jaar waren het er maar liefst 78! Dat het er meer waren was ook niet zo gek gezien het toegenomen aantal woningverkopen, maar een verdubbeling hadden we niet verwacht. Dat is ook iets waar we trots op zijn.’

Op de dag dat de dames van Versluijs te horen kregen dat ze winnaar waren van Zeeland kregen ze onverwacht nog meer goed nieuws. Funda had een lijst gemaakt van het aantal woningverkopen van 2020 van heel Zeeuws Vlaanderen. 1568 woningen wisselden van eigenaar in 2020. Met een aantal van 105 verkochte woningen staat Versluijs makelaardij hiermee op een 3e plaats in Zeeuws Vlaanderen. Wie het lijstje goed bekijkt ziet dat het kantoor daarmee volgens Funda ook de meest verkopende makelaar uit de Gemeente Sluis is, daar de nummer 1 en 2 in de Gemeente Terneuzen gevestigd zijn.

Om voor 2021 ook van dit soort resultaten te behalen is het kantoor al weer bezig met allerlei vernieuwingen. Waren er afgelopen jaar vooral vernieuwingen op digitalisering zoals het Digitaal ondertekenen van koopovereenkomsten met Idin, en WhatsApp videobezichtigingen. Dit jaar zal de vernieuwing van de website en de huisstijl het meest in het oog springende aandachtspunt zijn. Verder zijn de 2 taxateurs druk aan het studeren voor het vernieuwde taxatierapport wat er halverwege het jaar aan komt. Marketing is belangrijk in de makelaardij, maar kennis en vakbekwaamheid staan eveneens hoog in het vaandel. Brigit eindigt het gesprek met: ‘Een Award behalen is 1, maar hem steeds weer behouden… Dat red je alleen als je blijft werken aan kwaliteit, klantgerichtheid en oog hebt voor klantervaringen. Dat is de jaarlijkse uitdaging, die mijn team en ik met plezier aangaan.’

De beoordelingen lezen? Kijk dan op www.wieisdebestemakelaar.nl/makelaars/oostburg/versluijs-makelaardij:8805/beoordelingen