Na maanden van verbouwen opende LYO stijlboetiek op 7 augustus 2021 haar deuren op de hoek van de Markt in Oostburg. Om precies te zijn op Markt 12 in de detailhandelsruimte onder het recent gebouwde appartementengebouw De Vijzel. De grote, en zeer uitnodigende, etalages aan twee kanten van de winkel verleiden menig voorbijganger om een kijkje te nemen in de winkel. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit, want LYO is een concept store met een heel ruim assortiment. Een concept-store, wat is dat? Eigenaresse Barbara Suurmond legt uit: “LYO (je spreekt het uit als ‘LIE-JO’) is een concept store. Het is eigenlijk meer een gevoel en een beleving dan een standaard winkel. Je ervaart hier een gevoel van warmte, vrolijkheid, gastvrijheid, ongedwongenheid. Het is een verzameling producten die ik vooral zelf heel leuk vind. LYO stijlboetiek is als het ware een verlengstuk van mijzelf.”

Beleving

In de winkel van Barbara lijkt het alsof je op je favoriete vakantieadres aan de Middellandse zee bent. Met veel hout, riet, natuurlijke kleuren en bovenal een relaxte sfeer zorgt Barbara samen met  medewerkster Maité Janssen voor een unieke beleving van gastvrijheid. Barbara vertelt enthousiast: “LYO stijlboetiek moet je ervaren, het is voor ons erg belangrijk dat onze gasten zich thuis voelen. Ons assortiment bestaat uit meubelen, woonaccessoires, cadeaus, lifestyle (ook voor kids), kleding, TOMS schoenen, accessoires, (handgemaakte) sieraden en een huidverzorgingslijn (LOVELI). Daarnaast kun je bij LYO ook terecht voor je favoriete parfum. Er is keuze uit 21 verschillende geuren, dames- heren- en kinderparfum. Wanneer je flesje leeg is, kun je  bij ons terecht voor een refill tegen een gereduceerde prijs! Goed voor de portemonnee en het milieu! Zoek je een cadeau, maar weet je niet precies wat? Gelukkig verkopen we hele toffe giftcards die we altijd mooi verpakken, zo’n cadeau is altijd geslaagd!” Overigens trekken niet alleen de producten de aandacht, ook de winkelinrichting zelf. Barbara: “Kevin Caboor van Ontwerpstudio Meneer Caboor uit Oostburg heeft meegedacht met het interieur en hij heeft zowel het ontwerp als ook de realisatie daarvan gedaan. Zo is de winkelinrichting, waaronder onze bijzondere toonbank waarin het logo van de winkel is verwerkt, ook van zijn hand. Speciaal voor ons gemaakt, one-of-a-kind. Daarnaast zijn mijn huisstijl, logo en website ook allemaal in Oostburg ontworpen, met dank aan Sydyh Flemm van Studio nulelfzeven. Zowel Kevin als Sydyh hebben tot in de kleinste details meegedacht.” Vakwerk in Oostburg, uit Oostburg en ondernemers die elkaar versterken, een mooi staaltje #shoplokaal.

#wijzijnoostburg

Barbara en Maité hebben het prima naar hun zin op hun prachtige locatie. “Ons werk voelt niet als werk, omdat we het met zoveel plezier doen. Onze locatie aan de Markt ligt letterlijk en figuurlijk in het centrum van Oostburg en op woensdag is het hier gezellig druk vanwege de weekmarkt. Oostburg heeft heel veel te bieden. Naast de centrumfunctie in de streek zijn er voldoende parkeermogelijkheden en zijn er heel veel enthousiaste ondernemers, waaronder wij! Het verhaal van LYO stijlboetiek is een verhaal vol beleving. Dé conceptstore die zoveel meer dan alleen een winkel is. Een gevoel van warmte en welkom zijn, een totaalplaatje. Het LYO-gevoel is moeilijk in woorden samen te vatten, dus kom snel eens kijken!”