In de Burgemeester Erasmusstraat kijk je in de grote etalages van nummer 1 je ogen uit. Gepersonaliseerde baby- en kinderspulletjes, opa- en oma geschenken, maar ook allerlei andere cadeautjes. Een aantal jaar geleden begon Laura Vanhoorelbeke haar winkel Hola Chica. De naam van de winkel is Spaans voor ‘hallo meisje’. Laura legt uit: “Zo’n vier jaar geleden werd ik mama van ons dochtertje Lily. Het voelt nog als de dag van gisteren dat we heel veel presentjes kregen. Eéntje is mij altijd speciaal bijgebleven. Dat was een dekentje met de naam van ons kleine prinsesje erop. Het ontroerde me dat iemand zoveel moeite had gedaan om zo’n persoonlijk geschenk te zoeken voor onze Lily. Ze is er zelf ook heel blij mee, want tot op heden speelt ze ook nog altijd met haar dekentje. Ik vond zo’n gepersonaliseerd cadeau zo bijzonder dat ik begon na te denken om er zelf iets mee te gaan doen. Wat toen begon met enkele ideetjes aan de keukentafel, is intussen uitgegroeid naar mijn eigen winkel in Oostburg. Je vindt hier naast een uitgebreid assortiment van geboortekaartjes en doopsuikers ook (houten) speelgoed en luiertaarten. Ik stel leuke geschenken samen; niet alleen voor de kleintjes, maar ook voor volwassenen. Met de kerstdagen in aantocht staan er al veel originele items in de winkel, denk bijvoorbeeld aan zeepbloemen of handgemaakte olielampen. Vind je niet wat je zoekt? Dan maak ik het gewoon op maat!”

Persoonlijke cadeaus

Laura houdt de winkel grotendeels in haar eentje draaiende: “Om cadeaus te bezorgen in de gemeente Sluis, kan ik altijd rekenen op Bjorn, mijn wederhelft. En voor grote opdrachten, zoals doopsuikertjes maken, komt mijn papa mij altijd helpen. Het blijft zo wel in de familie!” Laura hoeft niet lang na te denken over wat ze nu het leukste vindt aan haar werk. “Ik heb eigenlijk nooit het gevoel dat ik aan het werk ben. Ik ben ook meestal omringd door mensen die blij zijn en veelal op zoek zijn naar een kraamcadeautje of een presentje voor een feestje. Omdat geen enkele vraag hetzelfde is, kan ik lekker mijn creativiteit kwijt. Daarnaast is het ook heel bijzonder als iemand ontroerd raakt van wat ik gemaakt heb.  Een perfect geboortekaartje of een olielamp met de foto van een overleden geliefde, het raakt niet alleen de klant, maar mij ook.”

#wijzijnoostburg

Laura heeft bewust voor Oostburg gekozen: “Oostburg heeft gewoon alles. Van dagelijkse boodschappen tot het bijzondere Ledeltheater, maar ook enkele hele leuke en bijzondere winkels. Tel daar de gezellige terrasjes en restaurants bij op en je komt op een mooi divers aanbod uit! De vele terrasjes nodigen uit om tijdens het fietsen even te stoppen voor een lekkere versnapering, maar je kunt in Oostburg ook heel gezellig een namiddag of avondje uit.” Dat Oostburg omgeven is door prachtige natuur is ook mooi meegenomen. “Nu de dagen weer korter zijn, kan ik ’s morgens onderweg naar mijn winkel enorm genieten van de zonsopgang boven het Groote Gat. Het kleurenspel in de lucht en de weerspiegeling in het water, zorgen telkens voor een goed begin van de dag”, aldus Laura.