Geschreven door: Jasmine, Celine, Benthe, Jakira en Lars

Wij zijn voor het vak De Vliegende Reporter naar het restaurant Eigenwijs geweest om een interview af te nemen met de eigenaren Jethro en Regine. We zijn daar met open armen ontvangen, kregen wat te drinken aangeboden en zijn vervolgens begonnen aan het interview.  

Leerlingen van het Zwin College als Vliegende Reporters op stap – Brugklasleerlingen van het Zwin College hebben dit artikel uitgewerkt. Ze leerden voor het vak ‘De Vliegende Reporter’ hoe je iemand interviewt en een artikel schrijft. Als een echt redactieteam gingen ze naar ondernemers toe en werkten ze hun tekst uit. Een mooie manier om iets nieuws te leren én een kijkje te nemen bij mooie bedrijven!

 

Waarom heeft u het restaurant Eigenwijs overgenomen?

“Omdat wij al heel lang actief zijn in de horeca, maar voor ons eigen nooit iets op ons pad is gekomen. Twee jaar geleden kwam Eigenwijs te koop te staan. Dit was voor ons de uitgelezen kans.”

Op welke manier heeft u het bedrijf veranderd?

“We hebben niet veel aan het uiterlijk veranderd, omdat het al een mooie zaak was. Tuurlijk hebben we wel wat kleine aanpassingen gedaan, zoals bijvoorbeeld de stoelen, dingen achter de schermen en de achter de bar om makkelijker te werken. De belangrijkste verandering is de mensen die bij Eigenwijs werken”.

Hoe komt u aan inspiratie voor de gerechten?

“Door veel research te doen, ergens anders te eten en zelf veel uit te proberen.”

Wilt u nog iets veranderen aan uw bedrijf?

“Er zijn zeker nog dingen die ik wil veranderen, zoals jullie wel weten zijn we door corona 1 jaar dicht geweest. We zouden graag buiten willen uitbreiden, met een groter terras bijvoorbeeld”.

Was het moeilijk in coronatijd?

“Het was natuurlijk moeilijk in coronatijd. Je bent een zaak niet begonnen om dicht te zijn. We zijn gelijk hard gaan werken om toch de nodige centjes te verdienen. Dat was af en toe niet makkelijk, maar we zijn er nog, dus je moet het positief bekijken!”

Welke opleiding heeft u gedaan voor dit beroep?

“Na de lagere school heb ik LTS gedaan.”

Als u stopt, is er dan iemand die Eigenwijs gaat overnemen?

“Ik heb 2 kinderen, maar ik weet niet of die het zien zitten om Eigenwijs over te nemen. Dat zullen we in de toekomst zien. Mocht dit niet gebeuren dan hebben we zeker iets moois opgebouwd”.

We vonden het leuk om dit interview af te nemen met deze aardige mensen. We hopen dat het restaurant nog meer klanten mag ontvangen en de aanpassingen kan doen die ze willen.