Selecteer een pagina

Geschreven door: Emma, Yenthle, Evy, Esmée en Elise 

Wij hebben een interview gedaan bij de relatief nieuwe winkel LYO in Oostburg! In dit interview kom je meer te weten over deze winkel, wat ze verkopen en wat de plannen voor in de toekomst zijn! LYO is een stijlboetiek waar ze heel veel verschillende dingen verkopen onder andere voor de inrichting voor je huis. Ook hebben ze leuke sieraden, kinderspullen, kleding en veel meer! 

Leerlingen Zwin College als Vliegende Reporters op stap

Brugklasleerlingen van het Zwin College hebben dit artikel uitgewerkt. Ze leerden voor het vak ‘De Vliegende Reporter’ hoe je iemand interviewt en een artikel schrijft. Als een echt redactieteam gingen ze naar ondernemers toe en werkten ze hun tekst uit. Een mooie manier om iets nieuws te leren én een kijkje te nemen bij mooie bedrijven!

Een droom die uitkomt

De winkel beginnen was al lang een droom van de eigenaresse Barbara Suurmond en dat is nu gelukt. Eerst had ze 18 jaar lang een restaurant en daar is ze nu mee gestopt. Het was lastig in te schatten hoe het zou gaan met de winkel, maar het is nog leuker en succesvoller dan verwacht. 

De plannen voor de winkel begonnen in mei 2020, het was wel spannend om op te starten in de coronaperiode, omdat het een risico was om dicht te moeten en dat is jammer genoeg gebeurd. Dat was wel jammer omdat je als starter geen steun krijgt. Het was gelukkig maar een maand en ze hebben het overleefd. 

Veel verschillende dingen

Barbara laat ons weten: ‘Ik vind het leuk dat we veel verschillende dingen verkopen, zoals kleding, geurtjes, woonaccessoires, sieraden en meubels.’ Er komen meer mensen op af dan verwacht. De reden dat je naar deze winkel zou moeten gaan, is omdat het de leukste winkel is in de buurt die zo veel verschillende dingen verkoopt! En bijvoorbeeld als je een cadeautje zoekt zijn er heel veel verschillende en bijzondere dingetjes waar je uit kan kiezen. Er is niet echt iets wat het meest wordt verkocht, omdat er heel veel verschil is tussen de spullen. Barbara vertelt: ‘Vooral de sieraden en modeaccessoires lopen heel goed.’  

Er worden verschillende duurzame merken en spullen verkocht zoals de parfum waar je eenmalig een flesje van koopt en terugkomt om hem bij te vullen, zodat je het flesje niet hoeft weg te gooien. Daarnaast zijn er soms ook samenwerkingen met andere bedrijven voor de inrichting van vakantieparken, huisjes en campings.  

Inspiratie

Inspiratie voor de winkel komt van dingen opzoeken op het internet, naar beurzen gaan en soms naar Brussel of Amsterdam om bedrijven te bezoeken die dingen verkopen voor winkels, maar vooral door te ervaren wat mensen leuk vinden of niet. 

De winkel is vernoemd naar een club op Ibiza. De eigenaresse vond dit een leuke naam, maar LYO betekent ook kleine leeuw. Barbara heeft zeker nog toekomstplannen: ‘Ik wil graag nog een LYO beginnen.’ 

Ook is ze te bereiken op socialmedia via het account lyostijlboetiek  

Neem zeker een bezoekje aan deze leuke winkel! We vonden het heel leuk om dit interview te doen en we hebben er veel van geleerd. Bedankt voor het lezen van ons artikel!  

Hier nog een foto van de hoofdredacteurs en de eigenaresse! Helaas was Emma er niet bij dus die staat jammer genoeg niet op de foto.