Geschreven door: Marit, Larissa, Margaux, Tess en Johanna 

Wij zijn naar restaurant ‘Het stadshuis’ geweest, hier hebben we een interview gehouden. Door een interview af te leggen konden we van dit smaakvolle restaurant een paar leuke feitjes maken. Wil jij ook meer informatie en leuke feitjes over dit restaurant weten? Lees dan zeker dit artikel! 

Leerlingen van het Zwin College als Vliegende Reporters op stap – Brugklasleerlingen van het Zwin College hebben dit artikel uitgewerkt. Ze leerden voor het vak ‘De Vliegende Reporter’ hoe je iemand interviewt en een artikel schrijft. Als een echt redactieteam gingen ze naar ondernemers toe en werkten ze hun tekst uit. Een mooie manier om iets nieuws te leren én een kijkje te nemen bij mooie bedrijven!

Inspiratie

15 Jaar geleden zijn Kees en Marianne begonnen met hun restaurant, omdat ze graag iets nieuws wilden beginnen. Het restaurant heeft zijn naam te danken aan de locatie. Het restaurant heet het Stadhuis, omdat ze tegenover het stadhuis het restaurant hebben. De specialiteiten van restaurant Het Stadhuis zijn de streekproducten die ze gebruiken, ook zijn ze ook het enige restaurant met een vegetarisch keurmerk. Hier zijn ze erg trots op. Inspiratie voor hun recepten halen ze uit boeken en door de eigen ervaring. Ze zijn trots op de leuke recensies die ze krijgen en met het gene wat ze al bereikt hebben. Kees en Marianne zouden het met de kennis van nu niet anders gedaan hebben. De samenwerking in het team verloopt goed en het personeel voelt, zoals Kees het zegt, als ‘familie’. Ze gaan iedere dag met veel plezier naar hun werk toe.                                                                                                                                       

Mensen uit de theaterwereld, zoals Youp van ’t Hek komen hier wel eens eten, omdat ze daarna een optreden hebben in het Ledeltheater. Meestal moet dat snel gebeuren, want ze hebben kort daarna een optreden. Ze hebben van Youp van ’t Hek een recensie gekregen waarin staat dat zij het snelste en het beste restaurant van Oostburg zijn. 

De toekomstplannen van Kees en Marianne zijn om nog enkele jaren te werken in het Stadhuis en daarna lekker te gaan genieten.