Selecteer een pagina

Geschreven door Valentijn, Marijn, Hidde, Sharon, Mandy en Jayson

Zus & Zo ligt in Oostburg en is een 21 jaar oude cadeauwinkel met verschillende spullen. Ze hebben niet alleen cadeautjes maar ook kleren, meubels en nog veel meer. We hebben ze geïnterviewd en we zijn veel over de winkel te weten gekomen. Achter- en voor de schermen wordt er volop aan nieuwe ideeën gewerkt. Zo zijn ze  bezig met een webshop en sociale media, zoals Facebook, Instagram en zelfs een YouTube kanaal. Wat doen ze eigenlijk in de winkel, wat gebeurt er allemaal en wat is er allemaal te koop? Dat lees je allemaal in dit artikel!

Leerlingen Zwin College als Vliegende Reporters op stap – Brugklasleerlingen van het Zwin College hebben dit artikel uitgewerkt. Ze leerden voor het vak ‘De Vliegende Reporter’ hoe je iemand interviewt en een artikel schrijft. Als een echt redactieteam gingen ze naar ondernemers toe en werkten ze hun tekst uit. Een mooie manier om iets nieuws te leren én een kijkje te nemen bij mooie bedrijven!

De winkel

De winkel heeft al veel doelen bereikt. Eén van die doelen was om veel dingen te kunnen verkopen voor de mensen die naar de winkel komen. De winkel krijgt veel klanten en is een bekende en succesvolle winkel in Oostburg. Voor elke leeftijd is er iets leuks te vinden, of het nu een origineel cadeau voor iemand moet zijn of een leuk kledingstuk voor zowel dames als heren. Zus & Zo heeft het! Laat je verrassen en inspireren!  

Leuk werk

We hebben gesproken met een van de medewerkers van Zus & Zo. Ze had veel ervaring met winkels zoals deze, maar tot nu toe is Zus en Zo haar beste ervaring. Ze werkt er al meer dan 8 jaar en doet heel veel dingen in de winkel, zoals pakketjes inpakken, vakkenvullen en achter de kassa staan. Er is veel te doen in deze winkel en ze blijft het leuk vinden. Of er ook wel eens lastige dingen zijn? Soms is het wel eens vervelend dat iemand naar een product vraagt en ze het niet kan vinden. Al met al geniet ze enorm van haar werk! Ze hoopt dat ze hier nog lang mag werken en nog lang kan genieten van haar baan hier bij Zus & Zo.

Toekomst

Zus & Zo hoopt de winkel nog lang de deuren open te houden voor de klanten. Als je benieuwd bent of je wilt hier misschien solliciteren, dat kan zeker. Als je meer wilt weten over deze mooie winkel, neem dan een kijkje op de website