Nieuwe bestuursleden, nieuwe ideeën, nieuwe doelen. Sinds het begin van dit jaar zet het nieuwe bestuur van Ondernemersvereniging VBCE (Vereniging Business Collectief Eenhoornstad) vol energiek enthousiasme de schouders eronder. Het blijft niet bij het behartigen van de belangen van de aangesloten ondernemers. Nee, de ondernemersvereniging van Oostburg maakt zich sterk om Oostburg op de kaart te zetten, lokaal en landelijk, en betrekt alle Oostburgse ondernemers, inwoners en bezoekers hierbij.

“Met het nieuwe bestuur proberen we open en transparant te zijn en toegankelijk voor welke vraag maar ook”, verklaart voorzitter Berry Akster. “Wij willen motiverend te werk gaan. We gaan naar andere ondernemers toe en maken het allemaal persoonlijker. Mensen hebben na de coronatijd behoefte aan een goed gesprek in plaats van alles via de mail, merken we. De ondernemersvereniging is er in eerste instantie voor eigen leden, maar we willen alle ondernemers meenemen om zoveel mogelijk consumenten naar Oostburg te trekken. In korte tijd hebben we hierin al behoorlijk wat bereikt.”

Nieuw bestuur, nieuwe plannen

 Het nieuwe bestuur bestaat uit zeven bestuursleden, een mooie mix van jonge en oudere ondernemers, waarvan 2 uit het oude bestuur. “Het was tijd voor nieuw bloed, nieuw denken”, vervolgt Berry. Meerderen hebben al bestuursfuncties in verenigingen gehad. Er is bewust naar gekeken niet alleen winkeliers als bestuursleden te hebben. “De ondernemers worden van alle kanten vertegenwoordigd met dit bestuur. Onze leden zijn middenstanders uit uiteenlopende branches. Het is de bedoeling iedereen te vertegenwoordigen.” Er lopen nu nog wat oude projecten, maar naar komend jaar toe bruist het nieuwe bestuur van plannen voor nieuwe. “Dit jaar is het nog wat sober, maar volgend jaar gaan we groots uitpakken.” Met alle maatregelen was het moeilijk op voorhand plannen te maken voor evenementen. In augustus staat een groot evenement op de agenda dat leuk gaat zijn voor kinderen, ouders en grootouders. Ook het jaarlijkse Sinterklaasfestijn staat op de planning.

Minimaal een keer per maand komt het bestuur samen om het reilen en zeilen in Oostburg vorm te geven, daarnaast heeft een ieder zijn eigen taken binnen het bestuur. Zo wordt geprobeerd nog korter op de bal te spelen. “We komen samen om een vuist te maken, zodat West-Zeeuws-Vlaanderen gezien wordt. Het is niet meer zoals twintig jaar geleden. We moeten samenwerken, ook regionaal en daarbuiten, onze krachten bundelen. Daarom schroeven we de samenwerking op met gemeenten in heel Zeeland, om meer mensen naar Zeeland te krijgen; personeel dat hier kan wonen en toeristen. Een interessant project waar we aan meewerken is Vitaal West-Zeeuws-Vlaanderen. Hiermee worden mooie stappen gezet Oostburg nog meer naar voren te halen en mee te gaan met de nieuwe tijd.”

www.oostburg.nl/vbce

Facebook: Oostburg

Instagram: Oostburg.nl