Sporten is erg belangrijk voor je gezondheid en welzijn. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Hoe eerder kinderen in contact komen met sport, des te groter de kans dat zij in hun latere leven blijven sporten. Niet leukers dan te zien dat kinderen plezier beleven aan het uitoefenen van een sport. Het is belangrijk dat er verschillende mogelijkheden aangeboden worden, en dat vraagt inzet van vrijwilligers. Gelukkig heeft de bloeiende Gymnastiekvereniging Turn ’87 in Oostburg daar geen nood aan.

Zeven trainsters en twee trainers geven verspreid over de week 18 uur gymnastiektraining aan kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen. Zij zijn allemaal in het bezit van een licentie vanuit de Gymnastiekbond KNGU en volgen regelmatig de nodige bijscholingen. Een groep assistenten staat hen bij. De vereniging wil sterk blijven qua trainers en assistenten en biedt daarom volop mogelijkheden om een assistentencursus en/of trainerslicentie te behalen.

De gymnastiekvereniging 

“De leden van Turn ’87 komen uit zowat alle kernen van de gemeente Sluis”, vertelt trainster en waarnemend voorzitter Kristine Provo-Goethals. “Er wordt veelal 1 uur per week getraind. De selectiegroepen, die aan regiowedstrijden deelnemen, trainen 2 tot 5,5 uur per week.” Sinds 2006 heeft de turnvereniging een waardige sportaccommodatie aan Sporthal De Eenhoorn. Hier werd een turngedeelte met deels vaste opstelling en valkuilen gerealiseerd. Dit gaf een grote boost aan de vereniging, want de mogelijkheden voor training werden veel beter dan in de sportzaal van 9 bij 13 meter van de Prins Willem Alexanderschool in Oostburg. “De eerste opblaasbaan moest op maat gemaakt worden, en dus worden ingekort, zodat hij in de zaal paste. Aanlopen gebeurde vanuit de gang!” blikt Kristine terug. Gymnastiekvereniging Turn ’87 is in oktober 1987 officieel opgericht door Tilly van Duuren. “Tilly heeft achttien jaar lang veel kinderen uit de regio Sluis de basisonderdelen van de gymnastiek aangeleerd en begeleidde vol overgave aspirant-trainers. Daarom is ze benoemd tot erelid.”

Wat spreekt de bestuursleden en trainers aan in hun inzet voor de vereniging? “Als bestuurslid regel je alle randvoorwaarden zodat er veilig en goed getraind kan worden. Trainers brengen met passie kennis en vaardigheden over en helpen leden het maximale uit zichzelf te kunnen halen, op allerlei verschillende niveaus.” Behalve wedstrijden biedt Turn ’97 activiteiten aan zoals het Turnzomerkamp in Beekbergen, trainingskamp IAG Den Bosch en internationale trainingskampen en wedstrijden. Op de website: www.turn87.nl vind je alle informatie over de trainingen en eventuele wedstrijdmogelijkheden voor de diverse (leeftijds)groepen.