Wat begon als een Instagrampagina met ontzettend veel volgers, groeide uit tot een eigen plantenwinkel. Twee jaar geleden opende Hanneke de deuren van haar winkel Huisje Plantje Beestje aan de Burgermeester Erasmusstraat 6. Hier vind je allerlei plantensoorten, woonaccessoires, bloempotten en nog veel meer. En natuurlijk laat Hanneke nog steeds haar volgers op Instagram meegenieten van al dat moois.

“Ik heb thuis zoveel planten in huis en dankzij mijn passie voor fotograferen had ik daar zoveel foto’s van. Ik vond het wel leuk om daarmee mijn tijdlijn op Instagram te vullen,” vertelt Hanneke. En met succes, want op Instagram staat de teller ondertussen al op ruim 16.000 volgers. “Toen ik ook nog foto’s met mijn kat Poekje erbij ging plaatsen, ging het ineens heel snel met de groei van de pagina.” Toen Hanneke begon met het verkopen van stekjes en kleine plantjes op de rommelmarkten in de buurt, ontstond het idee om een eigen plantenwinkel te starten. In 2020 was het zover!

Ruim assortiment

Bij Huisje Plantje Beestje kun je terecht voor verschillende planten, ook planten die je niet overal ziet. “Ik vind het leuk om klanten kennis te laten maken met nieuwe plantsoorten,” aldus Hanneke. Naast planten vind je ook allerlei bloempotten, in verschillende kleuren en maten. Er zijn zelfs handgemaakte bloempotten te vinden. Ook zijn er in de winkel hele leuke woonaccessoires, zoals kandelaars, kaarsen en spiegels te vinden. Buitenom de planten en woonaccessoires kun je er ook terecht voor een groot assortiment aan kaartjes, zoals die van Ferdy Remijn. “Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar items die je niet overal ziet en in te kopen bij de kunstenaars en makers zelf. Wie je trouwens ook in de winkel vindt, is Poekje, de shopmanager,” vertelt ze met een knipoog. “Zij is het beestje van Huisje Plantje Beestje.”

Kortgeleden is de winkel helemaal verbouwd. Toen Hanneke 2 jaar geleden de winkel opende, begon ze met een klein stukje voor in de winkel. De rest was nog niet gereed. “Nu is de winkel echt helemaal klaar en daar ben ik zo blij mee,” vertelt Hanneke. “Waar ik nog gelukkiger van word zijn alle enthousiaste reacties die ik hoor van klanten, dat ze het zo mooi en gezellig vinden”. 

Webshop

“Recent ben ik ook een webshop begonnen. Ik heb al veel reacties ontvangen van mensen die hier op vakantie waren en mijn winkel hadden bezocht en nu erg blij zijn met de webshop zodat ze het hele jaar door kunnen shoppen hier.” In de toekomst is Hanneke van plan om ook workshops te gaan geven en zich meer te richten op kantoren en ruimtes inrichten met planten.

#Wijzijnoostburg

Hanneke heeft bewust voor Oostburg gekozen, omdat het een dorp is waar je alles hebt in de buurt en centraal zit. Ze kan erg genieten van een rondje hardlopen langs het Groote Gat, maar waar ze ook erg van kan genieten is het parkje tegenover haar winkel. “Vooral in de zomer, dan staat alles zo prachtig mooi in bloei! In de toekomst hoop ik dat er meer winkeltjes bijkomen in de Burgemeester Erasmusstraat, want het is een heel leuk straatje!”