Ze hebben een groot assortiment aan dames-, heren- en kinderschoenen, lederwaren en koffers. Alles zit onder één dak, je kunt er voor de deur parkeren en ze hebben kennis van zaken. Kortom, Van Kampen schoenen en lederwaren Oostburg heeft ze!   

Verbouwing 

Reinout van Kampen is de vierde generatie van het familiebedrijf dat in 1911 werd opgericht. Al die jaren is de winkel in Oostburg gevestigd. Of hij er zou weggaan? “Nooit! Eind 2015 hebben we zelfs verbouwd. We hebben onszelf eigenlijk nooit de vraag gesteld of we uit Oostburg zouden weggaan. We hebben de lederwaren uit onze winkel in de Erasmusstraat verhuisd naar ons pand in de Burchtstraat. We hebben onze vorige winkel en het naastgelegen pand samengevoegd door de tussenmuur te verwijderen. Zo is ons assortiment aan lederwaren, koffers, dames-heren en kinderschoenen nog uitgebreider en overzichtelijker neergezet. Bij onze ruime balie hebben we daarnaast veel ruimte voor onze accessoires zoals heren- en damesportemonnees, beurzen en sleuteletuis.” 

Specialiteiten 

Niet alleen ‘Van Kampen heeft ze’, maar ook ‘Oostburg heeft ze’, kun je wel stellen volgens Reinout. “Je kunt hier alles krijgen op een relatief klein oppervlak. Je vindt er veel gespecialiseerde winkels, waar mensen met vakkennis staan. Ze zijn zeer makkelijk bereikbaar vanuit alle omliggende plaatsen in West Zeeuws-Vlaanderen. Dankzij de gratis parkeerplaatsen in het centrum hoef je niet op de tijd te letten. Handig als je net bij een van die leuke horecagelegenheden zit!” 

Picknicken 

Net als anderen, is Reinout blij met het nieuwe centrum van Oostburg. Hij ziet dat mensen volop gebruik maken van de nieuwe elementen in de straten. “Het resultaat is heel mooi! De bestrating die nu overal aansluit, de prachtige verlichting. Er is veel groen. Op veel plaatsen staan er bloembakken en bomen. We hebben mooie ruimtes gekregen om evenementen op te houden. Ook leuk om te zien dat er op de randen van de bloembakken wordt uitgerust, gewacht, van de zon wordt genoten en zelfs gepicknickt.”