Tienersdochters die er hun allereerste bh kopen, een vaste klant van ruim 90 jaar. Diana de Buck verkoopt lingerie aan vrouwen in alle leeftijdscategorieën. “Juist omdat mijn klanten zo heerlijk verschillend zijn vind ik mijn werk nog elke dag superleuk. Ik ga al 22 jaar met veel plezier naar mijn tweede thuis.” Bij Diana moet het dan thuis vast net zo gezellig als in lingeriewinkel Diancy Bodyfashion Oostburg zijn! 

Jong en onbezonnen 

Aan de Oprit vind je de lingeriewinkel. Diana kijkt terug op het allereerste begin van haar winkel. “Van heel jongs af aan wist ik al dat, als ik later groot zou zijn, een eigen winkel wilde hebben. Ik had er geen idee van in welke branche dat dan zou zijn. Toen ik 22 jaar was, vond ik dat er gebrek was aan een lingeriewinkel in Oostburg. Er was al een winkel in ondermode, maar ik dacht dat ik het beter zou kunnen”, vertelt Diana lachend. “Bij toeval kon ik dit winkelpand kopen en ben me toen pas gaan verdiepen in het vak van de lingerie. Ik liep een week stage bij een mevrouw in Eindhoven, heb voorraad ingekocht en ben gestart. Achteraf gezien was ik natuurlijk super naïef, maar gelukkig was ik jong en onbezonnen en maakte me vooral niet zo druk.” 

Alles binnen handbereik 

Haar roots liggen duidelijk hier. Diana is geboren in het ziekenhuis van Oostburg en opgegroeid in Zuidzande. “Ik zat hier in Oostburg op de middelbare school en mijn sociale leven speelde daarom ook veelal af in Oostburg. Voor mij was het dan ook geen optie om ergens anders dan hier de winkel te starten omdat alle mensen uit de omgeving de boodschappen en inkopen deden in Oostburg. Twee jaar later heb ik mijn huidige woning gekocht waar ik nu samenwoon met mijn man. Alles is hier binnen handbereik en ik kan bijna alles op de fiets doen. Boodschappen, afspraken en inkopen bij de plaatselijke goede speciaalzaken. Mijn man komt uit Middelburg en zelfs hij is zeer tevreden met het leven in Oostburg als woonplaats.” 

Speciaalzaken 

Oostburg onderscheidt zich door de speciaalzaken, vindt Diana. “Je vindt hier goede speciaalzaken waar je vaak de eigenaar achter de toonbank treft. Je krijgt er goede service geboden, je kunt hier gratis parkeren en meestal dicht bij de desbetreffende zaak. Ik ben heel blij met de parkeerplaatsen voor de deur. Ik hoor vaak van klanten dat ze daarom even stoppen, juist omdat ze voor de deur kunnen parkeren.” 

Toekomst 

Diana woont en werkt hier graag. Ze hoopt dat alles blijft gaan zoals het nu gaat. “De verkoop via internet is naar mijn mening wel heel jammer voor de detailhandel. Maar ik denk dat de kleine speciaalzaken met hun vaste klantenkring zouden moeten kunnen overleven. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat we de klant blijven trekken, ook als centrum, maar vooral ook vanwege het enthousiasme van de ondernemers zelf.” Aan het enthousiasme van Diana zal het zeker niet liggen!