Alsof hij nooit iets anders heeft gedaan! Wim Huigh werd in 2017 eigenaar van Fietsplus Cornelis en hij vertelt over de winkel met passie. “Mensen komen bij ons omdat ze goed geholpen willen worden, niet om zomaar een fiets te kopen,” vertelt Wim.  

Eigen zaak 

Wim wilde graag een eigen zaak en zocht naar een bestaand bedrijf om over te nemen. Hij was al ruim twee jaar bezig met zoeken in diverse segmenten en bedrijfstakken. “Via een gezamenlijke kennis ben ik in contact gekomen met de familie Cornelis die te kennen hadden gegeven het bedrijf te willen verkopen.” Wim leerde alles over het vak en werd eigenaar van Fietsplus Cornelis. 

Geschiedenis 

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar Schoondijke, waar de vader van Tonnie Cornelis, Piet een rijwielzaak had. De familie Cornelis besloot een vestiging in Oostburg te beginnen en Tonnie kwam in Oostburg in de Bredestraat net naast het oude postkantoor. Later werd het postkantoor aangekocht en vanaf Bredestraat 12 bouwde hij de zaak verder uit. In het begin met alle soorten tweewielers, ook nog bromfietsen en later enkel fietsen.  

“Begin deze eeuw werd een tweede locatie tegenover de bestaande zaak toegevoegd die uitsluitend als showroom en winkel zou dienen”, vertelt Wim. “De werkplaatsactiviteiten en verkoop van reparatiegerelateerde onderdelen en producten en de gebruikte fietsen bleef in het bestaande pand. Ook werd toen het fitnessprogramma van Kettler toegevoegd aan het programma.”  

Body Scanning CRM Bike 

Wie op zoek is naar een nieuwe fiets, krijgt bij Fietsplus Cornelis een uitgebreide analyse. “We onderscheiden ons door iedere klant de garantie te geven dat deze ‘goed op de fiets’ komt te zitten. We hebben daarvoor een speciale bodyscan in de zaak die perfect de anatomie van de klant vertaalt naar de geometrie van de fiets. Kortom, bijna iedere fiets wordt door ons gepersonaliseerd. Dat doen we direct als de klant de fiets komt ophalen, maar dat kan ook later binnen een afgesproken tijdspanne. Vooral aanpassingen aan het stuur en het zadel verzorgen we vaak. Een juiste instelling van de fiets verbetert de krachtoverdracht en vermindert de risico´s voor de gezondheid. En het belangrijkste: het verhoogt het fietsplezier!” 

Centrumfunctie 

Wim onderneemt hier graag. “Oostburg is voor mijn generatie altijd een plaats met een centrumfunctie geweest en in mijn ogen heeft het deze nog steeds. Alle voorzieningen zijn hier aanwezig, gekoppeld aan een grote bedrijvigheid. Nu zeker met de recente aanpassingen in het centrum is Oostburg klaar voor de toekomst in een veranderde samenleving. In Oostburg kun je, door inspanningen en bijdragen van de ondernemers, het hele jaar gratis parkeren in het centrum. In Oostburg vind je sinds jaar en dag retailspeciaalzaken waar iedereen altijd wel iets van zijn gading vindt. De streek mag trots zijn op Oostburg!”