Tijdens zijn jaren als postbezorger liep Henk Fenijn langs heel wat brievenbussen. Toen wist hij al hoe belangrijk goede schoenen zijn. Zo’n 25 jaar geleden stond de zaak van Schoenhandel Versprille in Oostburg ter overname en Henk moest hier niet lang over nadenken. Een eigen zaak, dat is wat hij wilde! Hij trok zijn stoute schoenen aan en ging in gesprek met Piet en Ria Versprille. Zijn eigen schoenenzaak werd een feit! 

Kwaliteit 

Kwaliteit is altijd de rode draad geweest, vertelt Henk. “Ruim een eeuw geleden had de famillie Versprille in Groede een schoenmakerij. Zoon Piet is samen met zijn vrouw Ria ruim 60 jaar geleden gestart in Oostburg onder de naam Schoenhandel Versprille. Eerst in de Bredestraat, later in het pand aan de Brouwerijstraat 33. Toen al een speciaalzaak vanwege de goede kwaliteitsschoenen die ze verkochten.” 

Specialist loopcomfort 

Als je in de winkel komt staat Henk samen met zijn ervaren en enthousiaste medewerkers klaar voor een deskundig advies. Tevens is hij ook specialist op het gebied van loopcomfort en heeft de zaak nog meer laten uitgroeien tot een topkwaliteit schoenenspeciaalzaak met de beste merken schoenen in stijl en comfort. Onder de vlag van Podo Linea adviseert en verkoopt hij kwaliteitsschoenen voor dames, heren en kinderen die meer willen dan alleen een mooi uitziende schoen. “Met het hele team gaan ze meerdere malen in het jaar op cursus. Blijven meegroeien en leren is zeer belangrijk in ons vakgebied.”  

Goede pasvorm is een must

Schoenen moet je aanvoelen, daar is Henk van overtuigd. “De basis is altijd de pasvorm en is van cruciaal belang voor de voeten.”  Beide voeten van onze klanten worden opgemeten en met deze gegevens worden onze klanten persoonlijk en eerlijk bediend.  Wij hebben schoenen in verschillende wijdtematen (voor de smalle en brede voet) en tevens geschikt voor de eigen inlegzool.

Alles te koop 

Henk onderneemt graag in Oostburg en woont samen met zijn gezin boven de zaak. Voor hun eigen inkopen hebben ze alles rond de deur. “Oostburg is een plaats waar echt alles te koop is! We hebben het hier allemaal in huis. Speciaalzaken in overvloed en je kunt hier gemakkelijk parkeren. Het is hier rustig, gezellig en vriendelijk winkelen. We hebben goede horecazaken in en nabij het centrum, dat mooi is geworden. Wat wil een mens nog meer!”