Als je de winkel binnenloopt, dan voel je je meteen welkom. Kledingzaak Zebra aan het Raadhuisplein is knus ingericht met warme kleuren en je vindt er een uitgebreide collectie vrijetijdskleding voor dames. Met genoeg keuze uit schoenen en leuke accessoires loop je zo met een complete outfit weer naar buiten.  

Sustainable fashion 

Annette Vanderhaegen heeft inmiddels al 9 jaar haar kledingzaak en vertelt enthousiast over haar winkel. “Voor de dames hebben wij een collectie met trendy uitstraling en een vleugje allure. We hebben merken in huis zoals King Louie, Esqualo, Smashed Lemon, Aggel knitwear, Ilse Jacobsen, Poools, Zilch, Cream, Kaffe, Para-mi jeans en Bianco jeans. We kiezen ook bewust voor duurzame merken zoals Loints of Holland, een duurzaam schoenenmerk, ontworpen in Nederland en geproduceerd in Europa. Sustainable fashion is voor mij belangrijk omdat het de hoogste tijd is dat we afstand doen van de wegwerp- en vervuilende maatschappij. Ik ga bewust op zoek naar merken die zich hiervan bewust zijn en die daar transparant mee omgaan. Doordat ik dicht bij de klant sta in de winkel, kan ik hen hier ook in wegwijs maken.”  

Liefde voor mode 

Annette ging op zoek naar ander werk toen het werk in de horeca niet meer lukte vanwege problemen met haar schouders. Haar liefde voor mode was er al sinds haar opleiding Textiel en Modeontwerp, dus de keuze was eigenlijk niet heel moeilijk. “Mode heeft altijd mijn interesse gehad en omdat de kinderen in Oostburg naar school gingen, zochten we hier een pand om onze kledingzaak te vestigen. Dat werd Raadhuisplein 10, een mooie hoeklocatie aan dit fraaie plein. We werken en wonen hier al jaren en met veel plezier. Alles is hier aanwezig en je hebt toch de rust van een dorp. En met de auto ben je zo waar je maar zijn wilt.”  

Aangenaam shoppen 

Annette vindt de nieuwe inrichting van het centrum heel mooi. “Warm, eigentijds en strak design. Het nodigt echt uit, zo fleurig met al dat groen en de bloembakken. Het allermooiste aan Oostburg? Dat zijn absoluut de rotondes met de eenhoorns! Met het nieuwe centrum vind ik Oostburg erg uitnodigend geworden. We hebben voor iedereen wat wils. Speciaalzaken, mooie ambachten en fijne horeca. Als ondernemers zorgen we ervoor dat we met ons assortiment elkaar aanvullen. Ook de horeca heeft een eigen identiteit en is van goede kwaliteit. Ideaal voor aangenaam shoppen in Oostburg!”