Het is feest voor Bianca Bonte. Haar kookwinkel bestaat 30 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Wie jarig is trakteert en voor de klanten zijn er leuke attenties, aanbiedingen en een prijzenfestival. Daar willen we natuurlijk meer over weten! 

Jong geleerd 

De detailhandel is Bianca met de paplepel ingegoten. “Ik ben opgegroeid achter de toonbank in de winkel van mijn ouders. Daar was ik altijd te vinden na schooltijd en in de weekenden. Ik hielp al heel jong mee met van alles. Prijzen in het magazijn, inpakken van kadootjes, legotreinen in elkaar zetten voor de etalages van Sinterklaas. En toen ik ouder werd mocht ik ook al wel eens zelfstandig wat inkopen. Pluchen beesten waren mijn favoriet natuurlijk.”  

Een eigen kookwinkel 

Nog wat later begon koken ook haar interesse te krijgen, maar echt de horeca in vond ze maar niks. “Eind jaren ‘80 kwamen er steeds meer kookprogramma’s op tv en zo is het idee van een kookwinkel ontstaan. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen seconde spijt van gehad, het is zo’n veelzijdig en mooi product. Het is elke keer weer een feest om klanten met iets goeds naar buiten te zien wandelen. En nog leuker als ze enthousiast terugkomen om weer een aanvulling voor de keukenkast uit te zoeken!” 

30 dagen feest! 

Wie jarig is trakteert, dus voor elke klant is er bij besteding bij € 30 een leuke attentie. Maar er is meer! “Vanaf 28 september hebben we 30 aanbiedingen voor onze klanten klaarstaan. Die kosten allemaal € 30 of een veelvoud daarvan. Van koffiemachine tot notenkraker en van theedoeken tot een mooie stokbroodplank. Het is dus 30 dagen feest! Klanten doen tevens bij besteding vanaf € 30 mee aan ons prijzenfestival. Aan het eind van de maand verloten we onder de deelnemers 30 prijzen. Met als hoofdprijs een prachtige Kitchen aid keukenmachine!”  

Heerlijk leven 

Met Kookwinkel Bianca Bonte heeft Oostburg een unieke zaak in het centrum. Bianca is ook verknocht aan Oostburg en de streek. “Je kunt me vrijwel iedere morgen vinden rond het Grote gat als ik met mijn hond ga wandelen. Echt een mooier begin van de dag kan een mens zich bijna niet wensen. Ik vind het heerlijk leven hier in het zuiden van Nederland! Mensen kennen elkaar en er heerst een gemoedelijke sfeer. We hebben hier nog de rust en de ruimte en toch is er voldoende te doen!