Inmiddels zit Duste Schilders- en Afwerkingsbedrijf BV alweer wat jaren aan de Transportweg op het bedrijventerrein in Oostburg. In de winkel ontdek je alles om vorm, kleur en inhoud te geven aan je woonwensen. Aan het woord is Bram Wilhelm. 

Van Raadhuisplein naar bedrijventerrein 

Het echtpaar Duste had hun gelijknamige schildersbedrijf en een winkel aan het Raadhuisplein waar ze verf en behang verkochten. Bram: “Mijn vader heeft Duste in 1990 overgenomen en inmiddels werk ik er nu 25 jaar. In 2003 zijn we van het Raadhuisplein naar het bedrijventerrein verhuisd.” Duste Schilders- en Afwerkingsbedrijf is onderdeel van het familiebedrijf dat de opa van Bram in Zaamslag ooit is gestart. Zijn vader volgde en Bram en zijn broer zijn inmiddels ook in het bedrijf werkzaam dat meerdere onderdelen heeft, waaronder de winkel in Oostburg.  

Alles op het gebied van wonen 

De werkzaamheden in de schildersbranche veranderd, merkt Bram op. “Waar we vroeger voornamelijk schilderwerkzaamheden uitvoerden en een glasservice hadden, zie je dat we nu ook veel betekenen op het gebied van het interieur. Behalve meubels en stenen vloeren kun je bij ons terecht voor alles op het gebied van wonen. Zo combineren wij onze professionele kennis van schilderen en glas met een uitgebreide collectie kwaliteitsverf, behang, vloeren, zonwering, kasten en raamdecoratie. We hebben ons ook gespecialiseerd in gietvloeren.” 

Vanuit de winkel in Oostburg bedient Duste klanten in heel Zeeuws-Vlaanderen en over de grens. “De een komt voor een rolletje plakband, de ander voor een compleet project met kleuradvies en materiaaladvies. We doen dat voor zowel particuliere als zakelijke klanten. En het gaat niet alleen over het uiterlijk en de esthetische kant. We denken ook mee in isolatie, dubbelglas, buitenzonwering en klimaatbeheersing.” 

Collega gezocht 

Het team van Duste bestaat 11 collega’s. Bram is nog op zoek naar een verkoopadviseur. “We hebben een leuk team van schilders en collega’s die in winkel staan. Daar kunnen we nog versterking gebruiken van een parttime verkoopadviseur. Een afwisselende baan waarbij je het leuk vindt om klanten op weg te helpen en te adviseren. Daar horen ook administratieve taken bij, zoals het uitwerken en afhandelen van orders in de computer.” Meer weten over deze baan? Neem dan zeker contact op met Bram! 

Het belangrijkste gebouw 

Bram vindt het prettig ondernemen in Oostburg. “Het is positief dat er steeds weer iets gedaan wordt, zoals het centrum dat aangepakt is. De doorstroming in het centrum brengt dynamiek. Oostburg is mooi omdat het openheid heeft.” En het mooiste aan Oostburg? “De wederopbouwarchitectuur kan ik heel erg waarderen. Het Ledeltheater, het voormalige kantongerecht, de Burcht die gesloopt is. Zomaar wat sprekende voorbeelden. Veel mensen ervaren ze als kaal en somber, maar zulke gebouwen geven heel mooi de tijdsgeest aan.” Maar het belangrijkste gebouw vindt Bram toch wel die van het Zwincollege. “Als we het voortgezet onderwijs niet zouden hebben, dan zou dat een enorm gemis zijn voor de streek. Heel belangrijk voor gezinnen met kinderen die hier wonen en willen wonen!”