Verdegem wonen is al meer dan 50 jaar een begrip in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Met Peter en Paul Verdegem heeft de vierde generatie zijn intrede gedaan. In de winkel aan de Nieuwstraat vind je alles voor je interieur, van woonkamer tot slaapkamer.  

Familiebedrijf 

De overgrootvader van de gebroeders Verdegem begon als paardengareelmaker in Biervliet, maar repareerde ookmatrassen en beddenIn 1961 verhuisde Verdegem naar Oostburg omdat het bedrijf dan meer centraal gelegen was in West Zeeuws-Vlaanderen. “De zaken gingen goed en in 1973 begon men aan de bouw van een nieuw pand, waar we nog steeds zijn gevestigd. Per 1 januari 2000 hebben we de leiding van onze vader Pol Verdegem overgenomen” vertellen Peter en Paul. Peter’s zoon Tom heeft ook veel interesse voor vak. “Hij is momenteel in opleiding tot allround verkoopadviseur en gaat met ons mee naar de inkoopdagen. We hopen dat hij het bedrijf kan voortzetten, de toekomst zal het leren.” 

Vakmensen 

“Onze kracht? Verkoopadviseurs, decorateurs en chauffeurs: wij stellen allemaal onze klant centraal. We zijn een familiebedrijf wat drijft op vertrouwen van onze klanten,” vertel Peter. “We onderscheiden ons door een persoonlijke benadering en onze werknemers weten precies wat er van hen verwacht wordt. We hebben stuk voor stuk vakmensen die een goed eindresultaat vooropstellen.”  

Lekker slapen en wonen 

“We zijn continu op zoek naar het laatste nieuws omtrent wonen in de breedste zin van het woord. Meubelen voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer. Goed slapen is zo belangrijk. Natuurlijk kunnen wij kunnen de stress van een klant niet wegnemen, maar we bieden wel een slaapadvies waarbij we op zoek gaan naar de goede slaaphouding die past bij de ligwijze van de klant. We willen een goed ondersteunend bed voor een aantrekkelijke prijs bieden, daar proberen we proberen continu de balans in de vinden. Comfort Suite is onze slaapformule, naast onze eigen huiscollectie. Om te kunnen blijven concurreren, kopen we gezamenlijk daarnaast ons meubelmerk INHOUSE gezamenlijk in. Met deze formule zorgen we voor een basis, de rest van de meubelen zijn meubelen die we aan dit concept toevoegen.” 

Zelf restylen  

Ook op het gebied van stoffering vind je bij Verdegem een eigen uitgebreid assortiment.  

“Op onze website vind je van alles voor vloeren en gordijnen. Er is ook een tekenprogramma waarmee je heel eenvoudig je eigen kamer kunt restylen. Probeer het maar eens uit,” aldus Peter. Toch liever een expert aan het werk laten gaan? Restylen met een echte stylist of styliste behoort tot de mogelijkheden bij Verdegem. 

Trots 

Oostburg is voor Paul en Peter een vanzelfsprekendheid. “Oostburg is het meest centraal gelegen dorp in West Zeeuws-Vlaanderen en voor iedereen goed te bereiken. Wij zijn blij met dit feit! Oostburg heeft bijna alles, behalve de sympathie van sommige inwoners van de omliggende dorpen. Dit heb ik nooit zo begrepen en we doen iedere dag ons best om dit te veranderen. Wij zijn in ieder geval trots op Oostburg!” 

Net als voor vele anderen, is een rondje rond het Grote gat favoriet. “Dit is zeker een favoriete plek waar je goed kunt ontspannen. De natuur levert je altijd een prachtig plaatje op. Maar de fietsroutes rond Oostburg met al die kreken en watergangen zijn ook zeker de moeite waard,” benoemt Peter. “Verder loop ik graag eens door het centrum. Dit is enorm opgeknapt en er zijn wat winkels bijgekomen. Jammer dat ik dan toch weer posters zie in ramen met ‘we stoppen ermee’. Het is wel iets van deze tijd en we houden het niet tegen, maar ik  hoop dat deze winkels snel weer een bestemming krijgen. Wij wonen en werken graag in West Zeeuws-Vlaanderen: mooier wordt het volgens ons niet!”