Dit jaar is het vijf jaar geleden toen Imre Hubregtsen de slijterij van zijn vader overnam en voor zichzelf begon. Al van kinds af aan kwam hij in de slijterij, de passie voor het werk was er dus zeker. Toen Imre de mogelijkheid kreeg om de winkel over te nemen, greep hij deze kans met beide handen aan.  

Een eigen zaak 

Imre is de trotse eigenaar van Hubo’s Drankboetiek aan de Veerhoeklaan. Voorheen runde zijn vader Henk de slijterij van Mitra’s. Af en toe kun je Henk nog in de winkel vinden, want met een carrière van ruim 40 jaar laat je het slijtersvak niet zomaar los. “Toen mijn vader vroeg of ik interesse had om de zaak over te nemen, moest ik niet lang nadenken. Ik had al de nodige bagage: een opleiding tot bierbrouwer toen ik bij De Drie Koningen in Groede werkte, mijn werkervaring in de horeca en de kennis die er met de paplepel door mijn vader was ingegoten. Omdat Mitra ophield met bestaan, koos ik ervoor om aan te sluiten bij ‘Wereld van Dranken’. Op deze manier kon ik ook gebruik maken van interessante inkoopvoordelen, waardoor ik de klanten een aantrekkelijke prijs kan aanbieden.” 

Hubo’s 

Je vraagt je af waar die naam vandaan komt. Iets met de achternaam misschien? “Het is mijn bijnaam, Hubo. In Groede, waar ik woon, kent iedereen die naam wel. Dorpsgenoot Marloes Provoost kwam er ooit mee aanzetten en die naam is blijven plakken. De keuze was dan ook niet moeilijk toen ik mijn zaak een naam moest geven,” kijkt Imre lachend terug.  

Oostburg 

Wonen in Groede, de winkel in Oostburg. Imre weet eigenlijk niet beter. “Mijn vader had natuurlijk al die jaren zijn zaak in Oostburg. Wanneer ik klaar was met mijn lessen op het Zwin College, ging ik altijd naar hem toe. Ik weet niet beter. Het klantenbestand is gebleven en ik heb een toplocatie hier op het Veerhoekplein. We hebben een mooi parkeerterrein en Slagerij Verduijn, de Aldi en BCC als goede buren. Er is genoeg ruimte wanneer mijn voorraad wordt geleverd. Oostburg is nog altijd een logische keuze.” 

Feestjes en verhuur 

Iets te vieren? Dan ben je bij Hubo’s Drankboetiek zeker aan het goede adres! Imre: “We bezorgen de bestelling graag en verhuren ook statafels en barkrukken. Zo wordt de organisatie van je feestje een makkie!” 

Jubileumactie 

Als je winkel 5 jaar bestaat, moet dat natuurlijk gevierd worden! Imre heeft 5 mooie jubileumaanbiedingen voor zijn klanten. De actie loopt tot het einde van het jaar, dus voor de feestdagen ben je verzekerd van een lekker drankje! 

Espresso Martini 

Ook tijdens de feestdagen is het heerlijk om een lekkere cocktail te drinken. Je nestelt jezelf in een comfortabele stoel bij de open haard, speelt wat goede muziek en geniet met een cocktail in de hand. Deze klassieker is een gekoelde koffie cocktail, waarmee jij je innerlijke James Bond naar boven haalt. Ideaal voor na het diner, om lekker tot rust te komen of als afwisseling van je gewone bak koffie.