Autobedrijf Van de Ree is geen onbekende naam in de streek. Vroeger kon je voor je Ford naar de Mercuriusstraat in Breskens, later verhuisde het bedrijf naar het Molenwater. Het bedrijf groeide en werd tevens Ford dealer in Bergen op Zoom en in Roosendaal. In 2002 kwam Angelo van de Ree aan het roer te staan en verhuisde het bedrijf naar Oostburg. Hier werd op een unieke manier samengewerkt met de collega autobedrijven Peugeot/Renault Van den Bosse.  “Aan de voorkant van het bedrijf waren we concurrent, terwijl we aan de achterkant samenwerkten,” aldus Angelo.  

Inmiddels is er opnieuw weer een hoop veranderd en gaat het bedrijf verder onder het label ‘Vakgarage’. 

Familiebedrijf 

Het autobedrijf is alweer ruim 40 jaar in de familie. Angelo’s vader, Benk van de Ree, had het Ford dealerbedrijf “Vroon” overgenomen in 1979. Benk is nog altijd actief in de zaak, al is het tegenwoordig meer op de achtergrond. Het zat er al vroeg in bij Angelo: “Ik kan wel zeggen dat ik opgegroeid ben tussen de auto’s en al snel wist ik dat ik later ook in de zaak wilde.” Na zijn opleiding aan de IVA in Driebergen en diverse stages in onder andere Amerika ging Angelo bij zijn vader in dienst. Ook zijn broer Istvan is werkzaam in het bedrijf, hij is het gezicht van de werkplaats. 

Vakgarage 

In 2014 zijn de bedrijven ‘Van de Ree’ en ‘Autobedrijf van den Bosse’ samengegaan onder één dak onder het label ‘Vakgarage’. “Door de landelijke samenwerking met ruim 250 collega-Vakgarages zijn de prijzen scherp en ligt ons kennisniveau hoog. Hiermee is de Vakgarage een prima alternatief voor de merkendealer die tegenwoordig steeds verder van de consument af zit. Wij zijn gespecialiseerd in alle merken auto’s en onderdelen. Ook de monteurs zijn breder geschoold. Zeker dankzij onze volledig uitgeruste werkplaats. Door de lagere kosten, inkoopvoordeel en minder verplichtingen liggen onze werkplaatstarieven vaak een stuk lager. Vakgarage heeft ook doorlopend scherpe aanbiedingen op bandenprijzen.”  

Andere auto kopen 

Vakgarage Oostburg verkoopt nog altijd veel nieuwe auto’s en bedrijfsauto’s, vooral van het merk Ford. “Dankzij de unieke samenwerking met Roosendaal kunnen wij nog altijd onze klanten nieuwe auto’s leveren met hoge kortingen,” legt Angelo uit. “Daarnaast is de vraag naar hele jonge occasions waar net ‘de kop af is’ momenteel ook hoog. Tegenwoordig hebben we dan ook altijd een groot aanbod in auto’s die nog geen jaar oud zijn en toch vaak meer dan 6.000euro onder de nieuwprijs liggen.”  

Toekomst 

De komende jaren zullen we een mix in het wagenpark krijgen met auto’s die rijden op benzine, diesel, LPG, elektriciteit en waterstof.  De nieuwste auto’s zijn tegenwoordig live verbonden via internet. Angelo: “De tijden veranderen snel, de techniek nog veel harder. Het is aan ons om mee te veranderen. Hoe de auto’s ook veranderen, samen met ons team van 14 medewerkers zullen wij ons blijven aanpassen en zijn klaar voor die toekomst!”