De heerlijke geur van vers brood komt je in de Bredestraat en Zuidzandsestraat vaak tegemoet. Volg je neus en je belandt vanzelf in een van de twee filialen van bakkerij ’t Bakkertje Oostburg. Je vindt er tientallen soorten krakend vers brood en een groot aanbod heerlijk verse (koffie)koeken, gebak, vlaaien en taarten. Streekproducten zoals korstpaptaarten en bolussen liggen zij-aan-zij naast een uitgebreid assortiment seizoensproducten in de winkel. Deegventjes, chocoletters, marsepein en borstplaat in de Sinterklaasperiode. Oliebollen, stollen, appelbeignets en kerstkransjes in de kerst- en eindejaarsperiode.  In het voorjaar is er dan weer een keur aan chocolade-eitjes en banket met vers seizoensfruit beschikbaar. 

Groot assortiment dagverse producten

De twee filialen van Bakkerij ’t Bakkertje zijn een begrip in Oostburg en ver daarbuiten. Joop Becks vertelt dat hij bijna 24 jaar geleden samen met zijn toenmalige collega Leen de Wolff de 2 winkels overnam van hun voormalige werkgever. 

‘De winkel in de Zuidzandsestraat met broodbakkerij wordt geleid door Leen en Will. Samen met Henk en Marinus-Jan bakt Leen dagelijks een groot assortiment (h)eerlijk brood’. Tientallen soorten brood komen dagelijks uit de oven. Tarwe, wit, mais, rozijnen, spelt, desem, ’t Bakkertje heeft voor elk wat wils. ‘Daarnaast verkopen we ook een groot assortiment banket. Dit wordt door mijzelf en Marinus-Jan gemaakt in de Bredestraat, waar ook de banketbakkerij is gevestigd’, aldus Joop. ‘De producten worden vervolgens in beide winkels verkocht door ons verkoopteam. Dit team bestaat uit Will, Hans, Tamara, Loes en Anouska’, licht Joop verder toe. 

Oostburg is het koopcentrum van West-Zeeuws Vlaanderen

Met twee winkels in het centrum voorziet Bakkerij ’t Bakkertje in een belangrijke voorziening voor inwoners, omwonenden en bezoekers van Oostburg. ‘Oostburg is het koopcentrum van West Zeeuws Vlaanderen’, stelt Joop. ‘Er is een groot aanbod aan winkels, maar daarnaast vind je er ook een groot aantal maatschappelijke voorzieningen. Het gemeentehuis is er gevestigd, het Zwin College en natuurlijk mogen we ook het hier gevestigde ziekenhuis niet vergeten’. 

Drukke feestdagen

Joop en de rest van zijn team maken lange dagen om de vele klanten van (h)eerlijke verse lekkernijen te voorzien. Heeft Joop een favoriete plek in Oostburg om van te genieten tijdens een ontspannen moment? Joop hoeft niet lang na te denken. De mooiste plek van Oostburg is volgens hem natuurgebied het Groote Gat. Wil je er zeker van zijn dat je met de feestdagen kunt genieten van de lekkernijen van Bakkerij ’t Bakkertje, vul dan een bestellijst in. Dit om teleurstelling te voorkomen. Tot slot wenst het hele team de lezers van de krant smakelijke kerstdagen en al het goede voor 2021 toe!