Eigenhandig een voormalige bruidsmodezaak omtoveren tot een Italiaans restaurant, de jonge ondernemers Alex en Mehrab draaiden er hun hand niet voor om. Er werden lange dagen gemaakt; klussen, schilderen, inkopen doen, behangen en uiteindelijk inrichten. Ze zijn dan ook terecht trots op het eindresultaat. Italiaans restaurant Eterno (Italiaans voor ‘eeuwig’) opende op 29 juli 2019 haar deuren aan de Brouwerijstraat in Oostburg.   

Lock-down 

‘Na een fijne zomer te hebben gedraaid waren we net weer een beetje geland’, vertelt Alex. ‘De winter is vaak een rustige tijd en net toen we weer aan het opbouwen waren, kwam op zondag 15 maart het bericht dat we voorlopig onze deuren moesten sluiten. Bij de pakken neerzitten? Nee, dat hebben we zeker niet gedaan. We hebben er het beste van gemaakt.’ Gelukkig mocht de zaak in juni weer open en vol goede moed begon het stel aan het hoogseizoen. Het 1-jarig jubileum werd gevierd met een Italiaans buffet. Een proeverij van allerlei kleine gerechten van de menukaart van Eterno. ‘Een enorm succes!’ aldus Alex. ‘Het was in deze periode hard werken, maar je krijgt er zoveel voor terug als je de mensen blij kunt maken. Toen kwam helaas de tweede coronagolf. Een tweede keer de deuren moeten sluiten in de opstartfase van ons bedrijf kwam hard aan. De oplossing? Positief blijven en doorzetten. Energie steken in datgene waar je van kunt genieten. We kijken in ieder geval uit naar een periode waarin deze situatie voorbij is. Waarin mensen weer gezellig uit eten kunnen gaan en we onze vele ideeën kunnen uitvoeren. Deze bizarre start hopen we snel achter ons te kunnen laten.’  

 Creatief ondernemen 

Moeilijke tijden vragen om creatieve oplossingen. ‘Tijdens de verplichte sluiting van de horeca hebben wij het accent gelegd op afhalen en bezorgen. We hebben al heel wat mensen blij kunnen maken met onze ‘thuis-uit-eten-box’. Zo kun je thuis genieten van een proeverij van voorgerechten, een pizza, een flesje wijn, een tiramisu als nagerecht en een kortingsbon voor de volgende keer. En dat voor slechts 16,95 per persoon. Daarnaast kun je bij ons afhaalgerechten kiezen uit bijna de gehele menukaart. Deze is te raadplegen op onze website. Vanaf 17:00 kan er bij ons telefonisch of via ons mailadres info@eterno-oostburg.nl besteld worden.’  

Oostburg heeft ‘t  

Alex en Mehrab hebben het goed naar hun zin in Oostburg. ‘Samen met onze hond maken we veel wandelingen. Een rondje bij het Groote Gat is daarbij favoriet. Heerlijk langs het water, de rust, het uitzicht op een groot natuurgebied. Dat maakt het tot een prachtige plek. Daarnaast zitten er een aantal hartstikke toffe winkels in het centrum. Je kunt makkelijk even binnenlopen bij een kledingwinkel, ergens een cadeautje kopen of lekkere verse producten halen. Oostburg heeft van alles te bieden! En na het winkelen is er voldoende keus om ergens lekker een hapje te gaan eten of iets te gaan drinken’, besluit Alex.   

Amore Eterno 

Het is een zware tijd, maar het stel is hoopvol. ‘In deze moeilijke periode moeten we creatief blijven en een beetje op elkaar letten. We wensen iedereen, ondanks de maatregelen, hele fijne feestdagen. Samen houden we dit vol! We hopen iedereen snel weer te mogen ontvangen in de zaak. Tot dan!’