Het is feest bij Belderok! Op 15 januari 2021 bestaat het bedrijf 100 jaar. Vlak voor het bereiken van deze mijlpaal verhuist Belderok naar een nieuwe locatie op het industrieterrein Stampershoek in Oostburg. Het bedrijf van Enno Belderok gaat van nummer 2 naar 1: het oude adres was Neringweg 2, het nieuwe Neringweg 1. De werkplaats blijft nog op dezelfde locatie, maar voor een bezoek aan Belderok 2.0 kunt u voortaan op nummer 1 terecht!  

Maatwerk 

‘Het blijft Belderok zoals we het altijd kennen’, zegt Enno. ‘Nadat we eerder de bouwmaterialen hadden afgestoten, kun je bij ons terecht voor Belderok Maatwerk, Snowparts en ons Pelletcenter. Daarnaast zijn we nog altijd een technische groothandel’. De geschiedenis van het bedrijf is gelegen in het maatwerk en gaat bijna 100 jaar terug. Afkomstig uit Middelburg, vertrok de familie Belderok en de Roo (er bestaat zelfs een Zeeuws liedje van), naar Oostburg. Bij ’t Lam op de Molenberg begon de familie meubelfabriek Cadzandria. Al in 1921 maakte Enno’s opa Karel meubelen in zijn eigen werkplaats. Na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog begon zijn opa met het verkopen van meubels. De vader van Enno zette het werk voort vanuit een interieurwinkel aan het Raadhuisplein. In 1987 begon Enno als een van de eerste ondernemers op het nieuwe industrieterrein Stampershoek een zaak in hang en sluitwerk, ijzerwerk en bouwmaterialen. Bij Belderok Maatwerk kan de klant meubels, keukens en kasten laten maken die helemaal naar zijn of haar wens zijn. Iedere stijl, uitvoering of afmeting is mogelijk. Flexibiliteit staat bij dit maatwerk voorop. ‘Ieder meubel is door ons op maat te maken, van een badkamermeubel tot een tafel, en van een balie tot een bureau. Ook wat materialen betreft is er veel mogelijk en we bieden een keuze uit alle kleuren die je maar kunt bedenken.’   

Snowparts 

Enno vertelt dat Snowparts min of meer uit hobby voor de skisport geboren. ‘Wegens gebrek aan een goede vakhandel in Zeeuws-Vlaanderen zijn we hier zelf mee aan de slag gegaan. Bij ons kunnen mensen de skischoenen passen zodat ze er zeker van zijn dat ze met de perfecte schoen aangenaam kunnen gaan skiën. Dit is heel belangrijk, want de schoen bepaalt voor 80% het slagen van je wintersportvakantie! Naast de verkoop van wintersportartikelen kunnen mensen hier ook hun ski’s en snowboards professioneel laten slijpen. Wij zijn erkend wintersportspecialist. Door middel van scholing blijven wij voortdurend op de hoogte van nieuwe technieken en moderne materialen’. 

Pelletcenter  

De zomer is voorbij en we zoeken weer lekker de warmte in onze huizen op. ‘In ons Pelletcenter is een uitgebreide collectie pelletkachels te bewonderen. Met zijn schone verbranding en hoge rendement stook je duurzaam en wordt de ecologische voetprint verkleind. Ook voor pellets, in diverse hoeveelheden, kun je bij ons terecht. We informeren je graag over de mogelijkheden die er voor u zijn,’ aldus Enno.   

Technische groothandel 

Daarnaast is Belderok een technische groothandel. Zakelijke klanten kunnen er terecht voor diverse materialen: losse bouten, moeren, bevestigingsmiddelen en loodgietersmaterialen. Belderok mag dan bijna een eeuw oud zijn, 2.0 op nummer 1 is nog altijd van alle markten thuis!