Iedereen komt in het leven vroeg of laat aan tafel te zitten bij de notaris. Deze juridisch geschoolde man of vrouw staat je onafhankelijk en onpartijdig met raad en daad bij om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen die worden vastgelegd in een notariële akte. Zo is voor iedereen altijd duidelijk wat de afspraken zijn. Je kunt hierbij denken aan de (ver-)koop van een woning, het opstellen van een samenlevingscontract, het vastleggen van de statuten van een vereniging of allerlei zaken met betrekking tot een onderneming. Waar er begin vorige eeuw in Schoondijke, Aardenburg, Groede, Sluis en Oostburg notariskantoren te vinden waren, is vandaag de dag het kantoor in Oostburg als enige overgebleven. Sinds 2013 is Bob Roest in Oostburg de opvolger van notarissen Van den Berg & Mertens. Zijn aan de Tragelweg 2 gevestigde notariaat draagt sinds vorig jaar de naam Alsea.  

Het team 

Samen met een team van 10 medewerksters staat Bob zijn cliënten deskundig bij. Hij vertelt: “We zijn een lokaal bedrijf gericht op deze regio en België. De taken zijn bij ons binnen het kantoor verdeeld over diverse medewerksters. Zo werkt een aantal van hen in de registergoederenpraktijk. Zij maken koopovereenkomsten, overdrachts- en hypotheekaktes. Daarnaast is er de familiepraktijk, waar enerzijds samenlevingsovereenkomsten, (levens-)testamenten en huwelijks- en/of partnerschapsvoorwaarden worden opgemaakt en anderzijds nalatenschappen worden afgehandeld, verklaringen van erfrecht worden opgemaakt alsmede aangiftes erfbelasting gedaan worden. Tevens is er een rechtspersonenpraktijk voor oprichting van met name B.V.’s en stichtingen en het opstellen van aandelenoverdrachten. Verder houden we ons nog bezig met internationale schenkingen voor, met name Belgische, cliënten en af en toe scheepsoverdrachten. Dat laatste komt voort uit het feit dat ik dat in het verleden veelvuldig heb gedaan.” Bob hoeft niet lang na te denken wat hij het leukst vindt aan zijn werk.  “Het contact met klanten staat bovenaan. Je hoort hun successen en verwachtingen en je probeert ze met jouw kennis en kunde bij te staan met hun moeilijkheden, maar ook leuke gebeurtenissen zoals het kopen van een woning. Dat blijft iedere dag weer mooi om te mogen doen.” 

#wijzijnoostburg 

Oostburg is voor Bob een logische vestigingsplaats. “Oostburg is het zakelijk centrum van West-Zeeuws-Vlaanderen. Het is belangrijk voor de mensen in de regio dat ze er niet alleen de dagelijkse boodschappen kunnen doen, maar er bijvoorbeeld ook terecht kunnen voor hun bank- of accountantszaken en natuurlijk het notariaat! Deze zaken willen mensen dicht bij huis regelen in een vertrouwde omgeving.” Naast de strategische ligging van Oostburg in West Zeeuws-Vlaanderen kan Bob ook genieten van de omgeving van de eenhoornstad. “Mijn favoriete plek is het Groote Gat. Zeker afgelopen winter toen je daar fantastisch kon schaatsen, ook al was dat helaas maar van korte duur.” 

Tot slot nog een laatste toegift van Bob: “Allereerst wens ik iedereen, na alle coronaperikelen, natuurlijk een goede gezondheid toe. Maar ik wil toch een kleine tip geven. Als je deze zomervakantie thuisblijft en niet op reis gaat, laat dan je testament checken. Je geeft je auto ook ieder jaar een APK-keuring, waarom zou je dat bij je testament niet doen? Het kan een hoop ellende besparen.”