Sinds 1995 kunnen huisdierenbaasjes terecht bij Dierenartsencentrum West. De hoofdlocatie is gevestigd aan de Noordwal 81 te Oostburg. Daarnaast zijn er twee nevenvestigingen in Aardenburg en Breskens. Zo kan het team heel West-Zeeuws-Vlaanderen bedienen. Vanaf de kustplaatsen Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Retranchement, Hoofdplaat of Sluis is hulp voor jouw huisdier dus nooit ver weg!    

In de praktijk 

Het afgelopen jaar was vanwege corona een bijzonder jaar te noemen. “Ook wij hebben dat gemerkt in onze praktijk. Er was in het begin onzekerheid bij zowel collega’s en huisdiereneigenaren. We hebben daarom wat aanpassingen aangebracht in de praktijk en nu is het prima werkbaar. Dat geeft rust, zowel bij ons als bij de klant.” Het team van Dierenartsencentrum West bestaat uit de dierenartsen Diede, Eva, Marie-Claire en Stéphanie en assistentes Anne, Veronique, Jessica en Tessa. Valery draagt zorg voor de grote schoonmaak in Breskens en Aardenburg. “Daarnaast hebben we ook regelmatig een stagiaire bij ons rondlopen”, aldus Eva. “Wij zijn een praktijk voor gezelschapsdieren. Dagelijks houden we spreekuren op alle drie de locaties. In Oostburg worden operaties, echografieën, röntgenfoto’s en bloedonderzoeken uitgevoerd. Daarnaast kan je huisdier bij ons ook terecht voor een bloeddrukmeting of begeleiding bij het verliezen van gewicht. Heb je een vraag over jouw huisdier, dan kun je bij ons terecht via 0117-454484 of info@dacwest.nl. Online kun je ons volgen op Facebook en Instagram.” Eva heeft het mooiste vak ter wereld: “Persoonlijk vind ik het mooiste aan ons werk dat wij dagelijks zoveel contact hebben met lieve huisdieren, en dat wij in goed overleg met de eigenaar tot een oplossing of een behandeling kunnen komen voor de problemen die het dier heeft. Dat is toch het mooiste vak wat je je kunt wensen?!” 

#wijzijnoostburg 

Eva is niet alleen enthousiast over haar werk, maar ook over Oostburg: “In Oostburg is alles dichtbij! Er zijn vier grote supermarkten, een aantal drogisten, diverse kledingwinkels en tal van andere dienstverleners te vinden. Daarnaast kun je bij een aantal eetgelegenheden heerlijk genieten op een terrasje. Laten we proberen dit alles in stand te houden door te koesteren wat Oostburg te bieden heeft en de plaatselijke ondernemers te blijven steunen. Wees sociaal en consumeer lokaal!” Het antwoord op Eva’s favoriete plek in Oostburg laat zich niet moeilijk raden. “Onze praktijk is wat mij betreft op een van de mooiste plekken van Oostburg gevestigd, namelijk pal aan ’t Vestje. Een kleine groene oase rondom een vijver vol zwemvogels midden in het centrum van Oostburg. Ook het Groote Gat mag niet ontbreken bij de favorieten; daar kun je zo mooi wandelen!” 

Team DACWest wenst de lezers natuurlijk gezonde en blije huisdieren! Mocht u voor uw huisdier onze hulp nodig hebben, aarzel dan niet. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 0117 – 45 44 84. Wij staan graag voor u klaar!