Klusplannen? Aan de Industrieweg 10 op industrieterrein Stampershoek kun je sinds 2000 voor al je grote en kleine klusbenodigdheden terecht bij de Gamma. Je vindt er een enorm assortiment doe-het-zelf materialen, gereedschap, decoratieve elementen voor huis en tuin en nog veel meer. En wist je dat Gamma Nederland dit jaar 50 jaar bestaat? Dit wordt het hele jaar door gevierd met diverse aanbiedingen. Hou de folder en website dus goed in de gaten als je nog klusplannen hebt!  

Eerste Hulp bij Doe-Het-Zelven 

In 1971 opende Gamma voor het eerst haar deuren en zorgde daarmee voor een revolutie in klusland. Geen materialenhandel voor bouwvakkers, maar de allereerste zelfbedieningswinkel voor de ‘gewone’ klusser. Je kunt gerust stellen dat Gamma de doe-het-zelf winkel in Nederland heeft geïntroduceerd. Ruim vijftig jaar later is Gamma met meer dan 166 winkels uitgegroeid tot de grootste doe-het-zelf zaak in Nederland. Als één van de 166 filialen in Nederland, bestaat het enthousiaste team van Gamma Oostburg uit 18 medewerkers. Naast de verkoop-, balie- en kassamedewerkers, mogen ook de medewerkers van de vulploeg niet vergeten worden. Het team wordt aangestuurd door twee leidinggevenden. Manager Martijn Pielaat legt uit: “Gamma Oostburg is onderdeel van de Hoop Terneuzen. De Hoop Terneuzen exploiteert diverse Gamma- en Karweibouwmarkten. De bouwmarkten worden geëxploiteerd volgens een franchiseformule in Zuidwest- en Midden-Nederland. Handige klussers en particulieren kunnen bij Gamma Oostburg terecht voor een uitgebreid gamma aan bouw-, klus- en decoratiematerialen. Ook hebben wij een verhuurservice met allerlei machines en apparatuur om de klant te helpen met de klus.” Op de vraag wat hij zo leuk vindt aan zijn baan aarzelt Martijn geen moment. Hij waardeert het contact met de klant: “Bij ons komt echt iedereen over de vloer en dat maakt het werk afwisselend. We proberen er zo goed mogelijk voor te zorgen dat iedere klant tevreden de winkel verlaat.” Ook het leidinggeven en aansturen van het team geeft hem veel voldoening. “Het is heel plezierig en uitdagend werk om samen goede en leuke prestaties te leveren. De winkel en de bijbehorende processen veranderen continu en dat maakt dat het werk nooit verveelt.” 

#wijzijnoostburg 

Martijns favoriete plek in Oostburg is vanzelfsprekend de Gamma. Tot zijn spijt moet hij echter wel constateren dat het aanbod in Oostburg de laatste jaren door allerlei omstandigheden wat minder is geworden. “Gelukkig kun je toch nog steeds voor veel zaken terecht in Oostburg en dat moet wat mij betreft ook zo blijven. Probeer daarom zoveel mogelijk de lokale ondernemer te steunen, want dit is zeer belangrijk voor de leefbaarheid in onze regio!”