Kun jij er ook zo van genieten als je een hardloper door de polder ziet rennen? Haren in de wind en blik vooruit. Heerlijk. Grote kans dat deze sportieveling lid is van Atletiek Vereniging (A.V.) De Wielingen in Oostburg. Met zo’n 180 leden, volwassenen en jeugd, is ‘d’n atletiek’ een van de grotere verenigingen in Oostburg. De vereniging heeft de beschikking over een atletiekbaan en kleedkamers in Sportcomplex de Eenhoorn aan de Baljuwveltersweg 15 te Oostburg. De hardlopers zijn misschien de meest zichtbare leden, maar atletiek houdt nog veel meer in dan hardlopen. In de trainingen van de jeugd worden alle facetten van de atletieksport meegenomen; verspringen, hoogspringen, estafette, sprint, enzovoorts. Bij de allerkleinsten wordt dit op een leuke en speelse manier aangeleerd. Voor de volwassenen zijn er loopgroepen, waarbij voor iedereen op elk niveau ruimte is om te trainen. Binnenkort wordt er tevens weer gestart met een “start-to-run groep”. Het doel hiervan is om beginnende lopers op een verantwoorde manier binnen 7 weken klaar te stomen tot het lopen van 5 km. Met het voorjaar in aantocht is dat een mooie manier om mensen meer te laten bewegen en de gezonde buitenlucht op te zoeken. En wie weet smaakt het naar meer en heb je na het lopen van je eerste 5 km al snel zin om mee te doen met de gezellig drukke zomerloopjes die in het hoogseizoen elke week in een West-Zeeuws Vlaamse kern gehouden worden. Als ook dat voor de wind gaat kun je in het najaar door naar de natuurlopen en de cross en als klap op de vuurpijl misschien wel ‘D’n Alvn van Kezant’.   

Activiteiten 

Als we A.V. De Wielingen secretaris Ilona Lips-De Bie mogen geloven is dat toch wel de mooiste, die Midwinter Halve Marathon van Cadzand. Samen met voorzitter Jan Ducaat, vice-voorzitter Rudie Hogervorst, penningmeester Caroline van Tiggelen en algemeen bestuursleden Evelien Helfferich, Daisy van de Velde en George Schanck vormt zij het bestuur van AV De Wielingen. “Omdat twee van onze bestuursleden op de aankomende algemene ledenvergadering zullen aftreden, zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden”, aldus Ilona. “Als vereniging organiseren we tal van mooie evenementen. Naast ‘De Halve van Cadzand’, de zomerloopjes, natuurlopen en de Elderschanscross, organiseren we ook jaarlijks een clubkampioenschap voor onze leden. Helaas stond vorig jaar in het teken van afgelastingen en weinig clubtrainingen. We hebben geprobeerd de vereniging levendig te houden door middel van ‘een belletje-trek-loop’ en een ‘chocolade-letter-loop’. Leden liepen hiervoor van deur tot deur in estafettevorm waarbij door middel van foto’s de voortgang bijgehouden werd. Beide loopjes werden met veel enthousiasme volbracht! Onze trainers hebben laten zien over de nodige creativiteit te beschikken. Binnen de mogelijkheden is het ze toch gelukt om mensen aan het sporten te houden. Daar zijn we als vereniging erg trots op, want zeker in deze tijd is gezondheid erg belangrijk!” 

#wijzijnoostburg 

A.V. De Wielingen is al bijna 40 jaar (letterlijk) actief in Oostburg.  Op de vraag aan Ilona wat Oostburg zo aantrekkelijk maakt is ze vrij duidelijk. “Oostburg is centraal gelegen in de regio. Alles wat je nodig hebt, is binnen handbereik. Daarnaast heeft Oostburg een breed aanbod aan verenigingen, dus waarom zou je het ergens anders zoeken?” Haar favoriete Oostburgse plekje is de Kaas en Broodsedijk met uitzicht op natuurgebied het Groote Gat. “Een mooi plekje waar je in alle rust kan fietsen, wandelen, hardlopen of gewoon op een bankje kunt zitten en genieten van het uitzicht”.    

Tot slot nog een mooie wens van Ilona aan alle lezers: “hopelijk mogen we uitkijken naar een mooi voorjaar en dito zomer, waarbij we de vele ondernemers die een moeilijk jaar hebben gehad kunnen steunen!”