Op slechts 2,5 kilometer van het centrum van Oostburg vind je middenin het pittoreske West-Zeeuws Vlaamse polderlandschap Camping Bonte Hoeve. In een rustige en groene omgeving kun je op ruime kampeerplekken of in een chalet lekker onthaasten en genieten van een welverdiende vakantie. 300 jaar geleden stond op de plek van de camping een boerenhoeve. De huidige eigenaren namen deze over van de familie Bonte, vandaar de naam ‘Bonte Hoeve’, als eerbetoon aan de vorige eigenaren. Vandaag de dag zijn alleen de oude schuren hier nog een aandenken aan. Het verleden en het heden zijn hier mooi samengebracht, want in de schuren vind je anno 2021 een gezellige bar en een luxe sanitair gebouw. Dat laatste had je er 300 jaar geleden zeker niet aangetroffen!  

Gezelligheid

22 jaar geleden namen Yda en Elco Tieleman camping ‘de Plate’ over. In de loop van de jaren hebben zij zich met hart en ziel ingezet om er een gezellige familiecamping van te maken. Yda vertelt: “We hebben een divers aanbod van toeristische kampeer- en camper plaatsen, seizoensplaatsen, vaste staanplaatsen en verhuur van verschillende accommodaties. Op onze camping is ook een Brasserie aanwezig waar onze gasten terecht kunnen voor een gezellig hapje en drankje. Binnen is de bar royaal ingericht als een gezellig grand café en buiten hebben we nog een bijbehorend terras. Ook niet-campinggasten zijn bij ons van harte welkom om hiervan gebruik te maken! Daarnaast kun je onze Bonte Bar ook reserveren voor feesten en partijen.” 

Yda is samen met Mandy het gezicht van de receptie. Mensen zoeken haar graag op voor een vraag of een gezellig praatje. Daarnaast verzorgen Yda en Mandy de marketing en organiseren ze activiteiten en de animatie die op de camping gehouden wordt. Elco is vooral buiten te vinden samen met Ron en Stefan, zij zorgen voor het technisch- en groenonderhoud op en rond de camping. In het seizoen tref je de mannen aan in de brasserie en de Bonte bar. Yda houdt van de diversiteit in haar werk: “Geen één dag is hetzelfde. Mensen die naar een camping komen nemen echt een vakantiegevoel mee waardoor je zelf ook met een prettig gevoel aan het werk bent. We proberen de toeristische- en vaste gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn en dat zorgt voor een leuke en persoonlijke band. En hoe leuk is het dan als die mensen het jaar daarop weer terug bij ons op de camping vakantie komen vieren?”  

#wijzijnoostburg  

Yda promoot Oostburg graag bij haar gasten. “Bij aankomst krijgen alle gasten van ons een plattegrond van Oostburg. Oostburg heeft namelijk alles wat een toerist nodig heeft. Er zijn verschillende supermarkten en drogisterijen, maar ook leuke en unieke lokale winkels. Ook met een enorme diversiteit aan restaurants is er voor ieder mens wel iets naar wens. Het is gewoon altijd lekker winkelen in Oostburg. En als we zelf gaan, dan het liefst op een woensdag; dan lopen we gelijk over de gezellige weekmarkt. Shop lokaal en vier vakantie in eigen land!”, Yda raadt het iedereen aan.