Een lekker geurtje, nieuwe make-up of een verzorgende crème? Je vindt het al jaren bij de familie Huisman! Margot Huisman en haar man Jan Salomé zijn de eigenaren van Etos Oostburg. Margot komt uit een echte drogistenfamilie. Haar opa nam in 1939 de drogisterij van de heer Risseeuw in de Zuidzandsestraat over. Deze was gevestigd in het pand waar tegenwoordig Bakkerij ‘t Bakkertje is gevestigd. Eind 1944 werd Oostburg voor een belangrijk deel verwoest door bombardementen waarbij helaas ook drogisterij Huisman niet gespaard bleef. De winkel verhuisde tijdelijk naar een nissenhut in de Weststraat. Na de oorlog kwam de wederopbouw op gang en aan het Raadhuisplein in het vernieuwde centrum van Oostburg vond drogisterij Huisman zijn nieuwe plek. Na bijna 40 jaar Raadhuisplein, verhuisde de winkel, toen nog een DA drogisterij, in 1987 naar de huidige plek op de Markt. Sinds 1996 prijkt er Etos op de gevel: Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking. En net als drogisterij Huisman, heeft ook Etos een geschiedenis om trots op te zijn. Opgericht in 1919 als kruidenierswinkel voor medewerkers van Philips, groeide het bedrijf in 100 jaar uit tot een landelijke drogisterijketen.     

Tevredenheid 

“We streven ernaar dat iedere klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat,” aldus Margot en Jan. “Met een team van 9 personen staan we dagelijks van 9 tot 6 klaar voor onze klanten. Op zaterdag sluiten we een uurtje eerder, om 5 uur. Zondag is de wekelijkse sluitingsdag. Op woensdag zijn we tot 8 uur ‘s avonds geopend. Van oudsher is de woensdag een drukke dag in Oostburg. De grote weekmarkt die vlak voor onze deur gehouden wordt, zorgt voor flink wat gezelligheid en reuring. De Markt is niet alleen de plek waar onze winkel gevestigd is, maar ook ons favoriete stekje in Oostburg.” Margot en Jan zijn erg blij met de grote diversiteit aan winkels in Oostburg. “En net als Oostburg zelf, heeft Etos ook een groot assortiment waar voor iedereen iets te vinden is. Iedere twee weken zijn er bij ons nieuwe acties. Veel producten zijn dan extra aantrekkelijk geprijsd, van gezichtsverzorging tot doucheproducten en heerlijke geurtjes. Hou de folder, app of website van Etos dus goed in de gaten!” 

#wijzijnoostburg 

Het afgelopen jaar was een jaar zoals we nog nooit meegemaakt hebben. Margot en Jan spreken de wens uit dat het dagelijkse leven weer snel wordt zoals het ooit was. “Wij hopen dat alle winkels weer snel hun deuren kunnen openen, zodat de klanten weer overal terecht kunnen, want daar zijn we allemaal aan toe!”