In 1998 begon de familie Huisman als franchisenemer een vestiging van Gall en Gall in Oostburg. Sinds kort is de zaak in handen van de derde franchisenemers, Ad en Ann van de Sande-van der Vlies. Samen met zijn twee medewerksters, Yneke en Yvonne staat Ad in de ruim gesorteerde winkel klanten met raad en daad bij. Af en toe is ook zijn vrouw Ann in de zaak te vinden. Ook al is Gall & Gall nog maar ruim 20 jaar in Oostburg gevestigd, toch bestaat het bedrijf al meer dan 130 jaar. Met meer dan 550 winkels is Gall & Gall vandaag de dag een vertrouwd en herkenbaar gezicht in het straatbeeld. Aan de wieg van wat nu de allergrootste drankspecialist van Nederland is, stond de toen 33-jarige Maria Gall. Ze zocht, na het overlijden van haar man, een manier om in haar levensonderhoud te voorzien. Ze begon in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat een slijterij, wijnhandel ‘Firma Wed. H.J.T. Gall’. Het was een vooruitstrevende winkel, waarbij de klanten centraal stonden. Met haar motto ‘Geen order te groot, geen order te klein, geen order te ver’ legde Maria de basis voor een succesformule. Toen ze in 1920 overleed, namen haar twee zonen de winkels over. Zij voegden, naar Engels voorbeeld, aan de naam een tweede Gall toe en het huidige ‘’Gall & Gall” was geboren.  

Uitgebreid assortiment  

In de tijd van Maria Gall bestonden de klanten vooral uit heren die kwamen voor ‘een maatje Genever, Fijne dubbele likeuren of Echte Fransche Cognacs’. Met de jaren groeide ook het assortiment. Ad vertelt: “We hebben een uitstekend aanbod aan wijnen en gedistilleerd met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Als allergrootste drankenspecialist hebben we enorme keuze. En ook inkoopvoordeel waar jij als klant van profiteert! Bij zoveel keuze is het moeilijk kiezen, dus helpen we graag met het juiste advies. Want je wilt zeker weten dat je de juiste wijn in huis haalt. Juist het helpen van klanten maakt mijn werk zo mooi. De mensen informeren over de mooie en bijzondere producten die we in de winkel aanbieden is het leukste wat er is!” 

#wijzijnoostburg 

Ad is enthousiast over de centrumfunctie van Oostburg. “In Oostburg vind je een ruime diversiteit aan winkels en horeca. Door hier je boodschappen te doen houd je dit als klant ook voor de toekomst in stand.” Een echte favoriete plek in Oostburg heeft Ad niet, maar op een terrasje in het centrum zitten vind hij erg fijn. Hij wenst iedereen dan ook van harte toe dat dit op korte termijn weer gewoon mogelijk zal zijn. “Dat we maar snel meer ‘vrijheden’ mogen krijgen waardoor we weer ongedwongen met elkaar kunnen omgaan, kunnen winkelen en natuurlijk gezellig samen op een terrasje kunnen zitten!”