Sinds september 2019 zie je geregeld een felgele kabouter bij het pand Markt 21 in Oostburg staan. Deze opvallende gast hoort bij Sien en Kamiel, een winkel vol duurzaam speelgoed, Lego, Playmobil wol, stoffen en fournituren. De naam van de winkel is ontleend aan de carnavalsnamen van de uitbaters toen zij in 2018 bij de jaarlijkse boerenbruiloft in Uulehat het bruidspaar waren.  

Duur- en leerzaam 

Uitbaters Germen Modde (Kamiel) en Annelies Modde-Raeman (Sien) hebben bewust gekozen voor duur- en leerzaam speelgoed: speelgoed dat lang mee gaat en geen batterijen nodig heeft. Germen vertelt: “We verkopen kwalitatief houten speelgoed (Little Dutch, Small Foot en Djeco), Lego en Playmobil. Maar ook puzzels en knutselsetjes, ook voor oudere kinderen. Daarnaast verkopen we wol (voornamelijk Scheepjes en Lang Yarns), maar ook voor fournituren (o.a. naaigaren, brei- en haaknaalden) kun je bij ons terecht. En zoek je bijzondere zand- en waterspeeltjes? Zoek dan niet verder! Wij verkopen de producten van Zsilt. Ieder speeltje van Zsilt is gemaakt van gerecycled plastic, made in Holland, heeft een goede kwaliteit en is dus verantwoord. Daarnaast heeft ieder speeltje bovendien drie functies. Het bootje is niet alleen een bootje om mee te varen, maar je kunt er ook mee in het zand spelen en het heeft een trechtertje om zand en water door te laten lopen. Djeco heeft een breed aanbod van knutselpakketten, speelgoed en puzzels. De producten onderscheiden zich in hun artistieke kwaliteiten. Zo zijn de dozen van de puzzels bijvoorbeeld niet vierkant, maar in de vorm van het onderwerp van de puzzel (bijvoorbeeld een olifant of een brandweerwagen).” Germen en Annelies runnen de winkel met zijn tweeën. Germen: “Naast onze winkel hebben we beiden nog een parttime baan. Daarom zijn we (m.u.v. woensdag en zaterdag) alleen ’s middags open.  Annelies werkt in de kinderopvang, waardoor zij ook weet wat er leeft onder kinderen, waar ze mee spelen, en welk speelgoed goed voor de ontwikkeling is.” Germen en Annelies genieten van het ondernemerschap en de omgang met klanten. Naast het helpen van en kennis delen met bezoekers van hun winkel, genieten ze enorm van de reacties van klanten dat deze hun onze winkel zo leuk en gezellig vinden. Germen: “De vrijheid om je winkel in te delen en te runnen zoals je dat zelf wilt doen is fantastisch. Hoe pakken we een kadootje zo leuk mogelijk in en welk cadeaupapier kiezen we dan? We willen net dat beetje extra doen zodat het echt een leuke verrassing wordt!”   

#wijzijnoostburg 

Germen is enthousiast over de vestigingsplaats van zijn winkel: “Oostburg heeft een veelzijdig aanbod, met voor elke portemonnee wel wat wils. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de winkels. Maar denk vooral eens aan het voordeel wat lokale ondernemers jou als lokale bewoner bieden: zij zorgen voor invulling van het centrum, waardoor leegstand en verkrotting voorkomen worden. Daarnaast zorgen lokale ondernemers voor werkgelegenheid, zij betalen lokale belastingen (waardoor inwoners minder belasting moeten betalen) en sponseren lokale verenigingen en evenementen. Kopen op internet is makkelijker en lijkt goedkoper, maar zonder lokale ondernemers ben je als inwoner uiteindelijk slechter af…”  De boodschap van Annelies en Germen is duidelijk: wees sociaal, koop lokaal! En geniet ook lokaal, want het authentieke Ledeltheater, met z’n sfeer uit de tijd van “toen was geluk nog heel gewoon” met altijd een zeer leuk en kwalitatief aanbod wordt door het stel ook van harte aanbevolen. Luister naar Sien en Kamiel en kom eens winkelen, eten en drinken in Oostburg!