Al meer dan 30 jaar is Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen (KOZV) in Oostburg een onmisbare partner in opvang en opvoeding voor kleine ‘burgertjes’. Op maar liefst twee locaties in de eenhoornstad wordt gezorgd voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Midden in het centrum vind je multifunctioneel centrum ‘de Windmaker’. Zo’n zes jaar geleden verhuisde de KOZV samen met twee Oostburgse basisscholen (Sint Bavoschool en OBS de Berenburcht) en de GGD (jeugdzorg) naar deze nieuwbouwlocatie. Met deze clustering van zorg en opvang werd ‘de Windmaker’ dé plek waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar kunnen spelen, leren, beleven en ontdekken. De tweede locatie in Oostburg is gelegen aan de Frederik Hendrikstraat. Een manege die gedeeltelijk is omgebouwd tot kinderopvangvoorziening. Het buitenleven op loopafstand van het centrum! De locatie Kidz in Oostburg (de andere zijn in Groede en IJzendijke) is drie jaar geleden onze tweede locatie in Oostburg geworden.  

Veilig en Vertrouwd 

Barry Haerens, Unitmanager bij KOZV vertelt: “Al meer dan 40 jaar zijn wij het vertrouwde en deskundige gezicht van de kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen. In Oostburg bieden we op twee locaties hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast hebben we een peuterspeelzaalaanbod voor 2-4 jarigen en bieden we voor- en naschoolse opvang aan kinderen die de basisschool bezoeken. Tevens bieden we opvang in de schoolvakanties en op studiedagen aan. Op de locatie ‘de Windmaker’ bieden we ook zaterdagopvang aan. We vinden het belangrijk dat onze kinderen het naar hun zin hebben en met plezier naar de opvang komen. Bij ons voelen kinderen zich veilig en vertrouwd, worden ze gestimuleerd, leren ze omgaan met leeftijdsgenootjes en er is op speelse wijze aandacht voor hun gehele ontwikkeling op sociaal, emotioneel en cognitief gebied. We zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling van kinderen en dat is nodig, want ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo en manier. Bij KOZV stimuleren we kinderen spelenderwijs om op verschillend gebieden stappen te maken in hun ontwikkeling. Kwaliteit voor ieder kind, daar staan wij voor! Onze medewerkers doen hun best voor de kinderen. Er is voor hen niets mooiers dan de kinderen iedere dag zien groeien en ontwikkelen en onderdeel te mogen uitmaken van dit proces.” 

#wijzijnoostburg 

Over het antwoord op de vraag wat de favoriete plekjes in de eenhoornstad zijn hoeft Barry niet lang na te denken. “Zowel kinderen als begeleiders weten stadspark ’t Vestje te waarderen; een leuke speeltuin voor kinderen omgeven door tientallen snaterende eendjes. Ook het Groote Gat valt in de smaak, waar anders kun je van zo dichtbij in het centrum een koe zien grazen? In dit rijtje van Oostburgse klassiekers mag ook de kunst van Johnny Beerens niet ontbreken. Barry: “Kinderen noemen ook de watertoren als mooie plek. De meeste wonen hier graag en komen met plezier naar de opvang. De groene buitenruimte waar heerlijk buiten gespeeld kan worden is heel populair en schoolgaande kinderen vinden de aanwezigheid van de buiten schoolse opvang naast school in ‘de Windmaker’ heel makkelijk.”  

Kerstwens 

“Met de huidige coronacijfers die weer de verkeerde kant uitgaan, zouden we alle mensen die direct of indirect met corona of de gevolgen van corona te maken krijgen een hart onder de riem willen steken. Geluk zit in vele kleine dingen. Probeer deze te zien en wees lief voor elkaar.”