Van je hobby je werk maken. Simon Pladdet weet er alles van! Wat in de jaren ’90 als liefhebberij begon, is anno 2021 uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Simon en Tim werken in opdracht en in overleg met de klant aan een breed scala van producten voor zowel particulieren als bedrijven. Onder de schaduw van de door Johnny Berens prachtig beschilderde watertoren, worden op het adres Industrieweg 7 te Oostburg op ambachtelijke wijze een keur aan smeed(ijzeren) producten vervaardigd. Daarnaast kun je ook voor klein constructiewerk terecht bij Siersmederij vof Pladdet Oostburg, eventueel in combinatie met smeedwerk.  

Kwaliteit, vakmanschap en service 

In de showroom van de smederij worden allerlei producten verkocht van giet- en smeedijzer, zoals tuinlantaarns, bronzen beelden, ijzer en onderdelen voor hekken. Kwaliteit, vakmanschap en service staan hierbij altijd voorop. Een blik op de website laat zien dat de heren van vele markten thuis zijn. In aanvulling op het assortiment smeedwerk is Simon ook dealer van JAcobus houtkachels, maar er zijn ook vele andere kachels leverbaar. Simon en Tim plaatsen hiervoor ook rookkanalen in de woning.   

Hete vuren 

Simon genoot zijn opleiding tot siersmid in Brugge. Sinds 12 jaar werkt hij samen met Tim en zijn de mannen samen goed voor een flink aantal jaar ervaring. Dat zie je terug in de projecten die op hun naam staan. Met gepaste trots vertelt Simon: “In de fotoboeken in onze showroom, maar ook op onze website, kun je een aantal (creatieve) projecten van ons zien. Zo krijg je niet alleen een beeld van wat er allemaal mogelijk is, maar ook een impressie van ons vakmanschap. Omdat we vaak op locatie aan het werk zijn, doe je er goed aan om een afspraak in te plannen (06-28887737), zodat je niet voor een gesloten deur staat.” Geheel in lijn met het hete smidse vuur, verkoopt Simon sinds een jaar of tien ook JAcobus houtkachels. “Deze duurzame JAcobus houtkachel van Janco de Jong heeft een aantal ijzersterke eigenschappen. Een uitstekende verbranding, een hoog rendement, een lage uitstoot van schadelijke stoffen én een eenvoudige bediening. In de JAcobus houtkachels kunnen alle houtsoorten worden gestookt. De houtkachel voldoet aan de eisen van de Europese Norm EN13240, de Duitse norm DIN+, BImSchV. Stufe 2 en – al sinds zijn ontstaan in 2009! – aan de ECOdesign norm die in Nederland in 2022 van kracht gaat. Wil je er de komende winter warmpjes bijzitten, dan voorzien wij je graag van een passend advies.” 

#wijzijnoostburg 

Simon geniet niet alleen van zijn plekje aan de voet van de watertoren. Ook zijn werk geeft hem veel voldoening. Onderweg naar klanten trekt het jarenlange vakmanschap aan hem voorbij. “Het mooiste aan ons werk is dat wanneer je door de streek rijdt, je een groot aantal werken tegenkomt die wij de afgelopen jaren hebben vervaardigd. Daarnaast heeft Oostburg nog best veel specialistische bedrijven die oog voor de klant hebben, iets om te koesteren en trots op te zijn!”